Ουγγαρία: O πρωθυπουργός Όρμπαν είναι ενθουσιασμένος με το «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ

Ουγγαρία: O πρωθυπουργός Όρμπαν είναι ενθουσιασμένος με το «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν χαιρέτισε σήμερα το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ «Πρώτα η Αμερική», το οποίο αποτυπώνει την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι πρόκειται για κάτι που ερμηνεύεται ως «άδεια» προς όλα τα έθνη προκειμένου να κάνουν το ίδιο και να προτάξουν τα συμφέροντά τους.


Το σύνθημα του νέου προέδρου των ΗΠΑ συνιστά «μια άδεια που (μας) δόθηκε από την υψηλότερη θέση παγκοσμίως, προκειμένου να θέσουμε τα συμφέροντά μας σε πρώτη προτεραιότητα. Είναι θαυμάσιο, πρόκειται για μια μεγάλη ελευθερία, ένα μεγάλο δώρο»,τόνισε ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός σε μια ομιλία που εκφώνησε στη Βουδαπέστη.

Ο Όρμπαν, ένας από τους ελάχιστους επικεφαλής κυβερνήσεων που υποστήριξε ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, διαβλέπει στη γραμμή πλεύσης που χαράσσει ο Αμερικανός πρόεδρος μια καλοδεχούμενη επιστροφή «στην εποχή των διμερών σχέσεων», ιδίως στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα.


Εχθρικός σε κάθε ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από τα κράτη, ο Βίκτορ Όρμπαν κάλεσε την Ευρώπη να εγκαταλείψει «την ψευδαίσθηση ενός ομοσπονδιακού συστήματος», κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα οικονομικό φόρουμ.


Αντιθέτως, τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης του σχεδίου για την ευρωπαϊκή άμυνα, που θα επέτρεπε σε κράτη μέλη της ΕΕ να εγγυώνται την άμυνά τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM