Στα σύνορα με τη Γκάμπια ο στρατός της Σενεγάλης - Διορία μέχρι τα μεσάνυχτα στον πρόεδρο Τζάμε

Στα σύνορα με τη Γκάμπια ο στρατός της Σενεγάλης - Διορία μέχρι τα μεσάνυχτα στον πρόεδρο Τζάμε Facebook Twitter
0

Στρατιωτικές μονάδες της Σενεγάλης βρίσκονται στα σύνορα με την Γκάμπια και απειλούν πως θα εισέλθουν τα μεσάνυχτα στο έδαφος της τελευταίας, αν ο νυν πρόεδρός της, ο Γιαχία Τζάμε, αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία στο νικητή των προεδρικών εκλογών του Δεκεμβρίου.

Ο Τζάμε, που ηττήθηκε στις εκλογές από τον Αντάμα Μπάροου, έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί γιατί θεωρεί πως στην ψηφοφορία σημειώθηκαν παρατυπίες. Η θητεία του λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

«Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να λήξει η διορία. Αν δεν βρεθεί πολιτική λύση, θα επέμβουμε», προειδοποίησε ο συνταγματάρχης Άμπντου Ντιάγιε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM