Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Στα χέρια της ιταλικής εταιρείας Ferrovie Dello Stato Italiane πέρασε το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς όπως έγινε γνωστό υπεγράφη πριν λίγο η σχετική σύμβαση εξαγοράς. 

Την σύμβαση μεταξύ του ομίλου των ιταλικών σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato και του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrovie, Ρενάτο Μαζοντσίνι, και ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνης Λεούσης, παρουσία των διοικήσεων των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ομίλου ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την πάροδο δύο έως τριών μηνών και αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά και άρει την επιβολή επιστροφής κρατικών ενισχύσεων ποσού άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει και το δρόμο για τη διευθέτηση των χρεών της εταιρείας, ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν κριθεί ως παράνομη κρατική ενίσχυση από τις υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο των ιταλικών σιδηροδρόμων για τα έτη 2017-2026, ο όμιλος Ferrovie Dello Stato, σκοπεύει να διπλασιάσει τα έσοδά του από δραστηριότητες στο εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, θα επικεντρωθεί και σε ελκυστικές ευρωπαϊκές γραμμές, όπως το Αθήνα Θεσσαλονίκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM