ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν για το Κυπριακό Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα, το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στη διάσκεψη της Γενεύης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, το τηλεφώνημα διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα ( με διερμηνεία). Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Επίσης ότι αν διαφανεί οποιαδήποτε λύση, θα μεταβούν στη Γενεύη, στη Διάσκεψη για το Κυπριακό (που ήταν και το αποκλειστικό θέμα της συνομιλίας, σύμφωνα με πληροφορίες). Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο χώρες θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.


Από τα παραπάνω προκύπτει πρώτον, ότι δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο μετάβασης στη Γενεύη του Τούρκου Προέδρου (όπως είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν κάποιες πλευρές), και δεύτερον, ότι το θέμα τα τελευταία 24ωρα έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, και άρα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε εξέλιξη.

Το ενδεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας είχαν αφήσει από χθες ανοιχτό πηγές της ελληνικής κυβέρνησης. Συνομιλία που γίνεται ελάχιστα 24ωρα πριν από τη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό. Λεπτομέρειες της συνομιλίας θα γίνουν αργότερα γνωστές, όπως εκτιμάται.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σειρά κατ' ιδίαν συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό στο Προεδρικό Μέγαρο.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM