Συνεχίζονται για 5η μέρα οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Χίλαρι και Τραμπ δεν έχουν απευθύνει έκκληση να μπει τέλος

Συνεχίζονται για 5η μέρα οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Χίλαρι και Τραμπ δεν έχουν απευθύνει έκκληση να μπει τέλος Facebook Twitter
0

Διαδηλωτές σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.


Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.


Χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Αμερικής διαδηλώνουν αφότου έγινε γνωστό ότι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Τραμπ εξασφάλισε λιγότερες λαϊκές ψήφους, ωστόσο συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους στο σώμα των 538 εκλεκτόρων κι επομένως αναδείχθηκε στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.


Οι κινητοποιήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές και οι πολίτες καταγγέλλουν τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμό της μετανάστευσης, καταγραφής των μουσουλμάνων αλλά και τις αναφορές σε βάρος του πρώην πρωταγωνιστή τηλεριάλιτι για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Φωνάζοντας το σύνθημα «δεν είσαι ο πρόεδρός μου» και «η αγάπη νικά το μίσος», οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν χθες πορείες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και σε άλλες πόλεις, υποστηρίζοντας ότι ο μεγιστάνας απειλεί τα πολιτικά κι ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Συνεχίζονται για 5η μέρα οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ - Χίλαρι και Τραμπ δεν έχουν απευθύνει έκκληση να μπει τέλος Facebook Twitter

Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων παρακολουθούν και καταγράφουν τα περιστατικά βίας εναντίον μειονοτικών ομάδων μετά τη νίκη του Τραμπ, κάνοντας λόγο για επιθέσεις εναντίον γυναικών που φορούν ισλαμική μαντίλα ή γκράφιτι ρατσιστικού περιεχομένου, ακόμα και παρενοχλήσεις παιδιών από οικογένειες μεταναστών. Κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τις επιθέσεις.


Η Κελιάν Κόνγουεϊ, διευθύντρια της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι είναι βέβαιη ότι πολλοί από τους διαδηλωτές είναι επαγγελματίες που πληρώνονται, αν και δεν παρουσίασε καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της.


Υπονοώντας ότι οι πολίτες ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, η Κόνγουεϊ είπε επίσης στην εκπομπή του NBC "Meet the Press" ότι εάν η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και οι υποστηρικτές του Τραμπ διαδήλωναν, «όλοι θα είχαν φρικάρει ότι οι υποστηρικτές του δεν αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα».


«Είναι καιρός, πράγματι, ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώην υπουργός Κλίντον να πουν στους διαδηλωτές: «αυτός ο άνδρας είναι ο πρόεδρός μας» σημείωσε η ίδια στο NBC.


Ούτε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ούτε η υποψήφια των Δημοκρατικών έχουν απευθύνει έκκληση να μπει ένα τέλος στις διαδηλώσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διαβεβαιώσει τον Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ότι σκοπεύει να τον βοηθήσει να επιτύχει, «διότι εάν εσύ επιτύχεις, τότε η χώρα θα επιτύχει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kellogg's, Coca-Cola και μπύρα Brewdog στα ρωσικά ράφια παρά τις κυρώσεις

Διεθνή / Kellogg's, Coca-Cola και μπύρα Brewdog στα ρωσικά ράφια παρά τις κυρώσεις - Το «παραθυράκι» των εισαγωγών

Η Ρωσία είναι η οικονομία με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο, αλλά περισσότερα από τρία χρόνια μετά την υποτιθέμενη απομόνωσή της τα ράφια εξακολουθούν να είναι γεμάτα με δυτικά προϊόντα
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Τουρκία και ΗΑΕ κλιμακώνουν τη σύγκρουση με drone και έμμέσες παρεμβάσεις

Διεθνή / Σουδάν: Τουρκία και ΗΑΕ κλιμακώνουν τη σύγκρουση με drone και έμμέσες παρεμβάσεις

Η σύγκρουση στο Σουδάν μετατρέπεται σε περιφερειακή κρίση, με την Τουρκία να στηρίζει τον κυβερνητικό στρατό με drones και τα ΗΑΕ να ενισχύουν παραστρατιωτικές δυνάμεις. Αναλυτές προειδοποιούν για περαιτέρω αποσταθεροποίηση
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ανεξέλεγκτο το νέο «σύστημα θαλάσσιων ταξί» μεταναστών στη Μάγχη: Ανήμπορη η γαλλική αστυνομία

Διεθνή / Ανεξέλεγκτο το νέο «σύστημα θαλάσσιων ταξί» μεταναστών στη Μάγχη: Ανήμπορη η γαλλική αστυνομία

Η γαλλική αστυνομία αδυνατεί να αναχαιτίσει την αύξηση των παράνομων διελεύσεων προς τη Βρετανία μέσω «θαλάσσιων ταξί» - Νέες τακτικές από κυκλώματα διακινητών και αυξημένος κίνδυνος για γυναίκες και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Διεθνή / Η βόμβα GBU 57 και τα βομβαρδιστικά B-2: Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, τηρώντας μία ασάφεια ως προς την πιθανότητα να επιτεθούν κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, καθώς ο Τραμπ εξετάζει την επέμβαση στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Ανάλυση / Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «επικίνδυνη» αλλά βλέπει και οφέλη, ενώ η στρατηγική της θέση δοκιμάζεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM