Τουλάχιστον 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στη Μεσόγειο

Τουλάχιστον 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στη Μεσόγειο σε 7 επιχειρήσεις που συντόνισε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.


Οι πρόσφυγες είχαν επιβιβαστεί σε 6 φουσκωτές λέμβους και ένα πλεούμενο, διευκρίνισε η ιταλική ακτοφυλακή σε δελτίο τύπου.


Σε μια εκ των επιχειρήσεων περίπου 800 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοίο Bourbon Argos που έχουν ναυλώσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονταν 205 γυναίκες και 22 παιδιά, διευκρίνισε η MSF Sea σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Twitter.


Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Méditerranée, MOAS, Jugend Rettet συμμετείχαν επίσης σε άλλες επιχειρήσεις.


Από τις αρχές Νοεμβρίου, σχεδόν 5.400 πρόσφυγες έχουν φθάσει στις ιταλικές ακτές. Ήταν ελαφρά πάνω από 3.200 στο σύνολο του μήνα τον περασμένο χρόνο.


Τον μήνα Οκτώβριο καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ με σχεδόν 27.400 αφίξεις.


Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, έχασαν την ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM