ΔΟΜ: Ξεπέρασαν τους 4.200 οι πρόσφυγες που έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο

ΔΟΜ: Ξεπέρασαν τους 4.200 οι πρόσφυγες που έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Φωτο: Borja RuizRodriguez / MSF
0

Συνολικά 4.220 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους στη θάλασσα της Μεσογείου, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, σχεδόν 725 περισσότεροι σε σχέση με τους θανάτους που καταγράφηκαν στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η νέα αύξηση του αριθμού τους είναι αποτέλεσμα του ναυαγίου δύο σκαφών με μετανάστες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα ανοιχτά της Λιβύης, όπου εκτιμάται ότι 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, οι περισσότεροι θάνατοι (3.743) καταγράφηκαν στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία.

Άλλοι 415 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ 62 πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο.

Ενώ ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα από τις αρχές του έτους ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ο αριθμός των αφίξεων στην Ευρώπη δια των θαλασσίων οδών είναι χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, περίπου 335.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης φέτος, συγκριτικά με τις 729.000 αφίξεις που είχαν καταγραφεί κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM