Πολάκης εναντίον εργαζόμενων ΕΚΑΒ: Βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;

Πολάκης εναντίον εργαζόμενων ΕΚΑΒ: Βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον; Facebook Twitter
2

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τροπολογία στο σ/ν για την Κοινωνική Οικονομία προχωρά σε ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

Η σημερινή κινητοποίηση του ΕΚΑΒ είναι «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου» συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, σημείωσε ότι η σχετική διάταξη ισχύει από το 1990 και εξήγησε ότι προβλέπει τη χρήση ιδιωτικών μέσων στην ακραία περίπτωση που υπάρξει καταστροφή όλων των μέσων του Εθνικού Κέντρου.

«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» τόνισε.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι επίσης ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016. «Έτσι θα πέσουν στην αγορά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Φέτος για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 280 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία», σημείωσε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM