Οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού κατά του ΙΚ θα εξετάσουν την κατάσταση στη Μοσούλη

Οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού κατά του ΙΚ θα εξετάσουν την κατάσταση στη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Οι υπουργοί Άμυνας 13 χωρών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συναντηθούν στις 25 Οκτωβρίου στο Παρίσι για να ενημερωθούν κυρίως για τις εξελίξεις στη μάχη της Μοσούλης, στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.


Δώδεκα υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός Άστον Κάρτερ, θα βρίσκονται στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Εκτός από τους υπουργούς του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, παρόντες θα είναι και οι ομόλογοί τους από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία).


Στον διεθνή συνασπισμό μετέχουν περίπου 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και πολλές αραβικές και ασιατικές.


"Ο στόχος είναι να ενημερωθούμε για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στη Μοσούλη" διευκρίνισε μια πηγή από το περιβάλλον του Λε Ντριάν. "Θα πρέπει να αποφύγουμε κυρίως τη μεταφορά σημαντικών πόρων του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) από τη ζώνη της Μοσούλης προς τη Συρία", πρόσθεσε.


Οι 13 υπουργοί θα εξετάσουν επίσης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, όπου το ΙΚ διατηρεί ισχυρά προπύργια, κυρίως στη Ράκα. "Θα δοθεί η ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατάληψη της Ράκας", ανέφερε το περιβάλλον του Λε Ντριάν, υπογραμμίζοντας ότι το Παρίσι "συμφωνεί πλήρως" με τις ΗΠΑ όσον αφορά αυτόν τον στόχο.


Στη Μοσούλη το ΙΚ έχει 5.000-8.000 μαχητές ενώ οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις αριθμούν περίπου 45.000 άνδρες. Άγνωστο παραμένει αν οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους ή αν θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς άλλες περιοχές και ιδίως προς τη Συρία.


Οι υπουργοί Άμυνας του διεθνούς συνασπισμού έχουν ήδη συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές φέτος, στο Παρίσι τον Ιανουάριο, στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο, στη Στουτγκάρδη τον Μάιο και στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM