UNICEF: Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι έχουν αφήσει 2 εκατ. ανθρώπους χωρίς τρεχούμενο νερό

UNICEF: Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι έχουν αφήσει 2 εκατ. ανθρώπους χωρίς τρεχούμενο νερό Facebook Twitter
0

Τα δεινά των ανθρώπων του πολύπαθου Χαλεπιού δεν λένε να τελειώσουν.

Το πρόσφατο, σφοδρό κύμα βομβαρδισμών στις ανατολικές συνοικίες της πόλης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, έχει αφήσει σχεδόν δύο εκατ. κατοίκους χωρίς τρεχούμενο νερό.

«Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται και πάλι το πόσιμο νερό του δημοσίου δικτύου ύδρευσης. Οι σφοδρές επιθέσεις της περασμένης νύχτας κατέστρεψαν το αντλιοστάσιο της Μπαμπ αλ Ναϊράμπ που παρέχει νερό σε περίπου 250.000 κατοίκους στο ανατολικό Χαλέπι» ανέφερε η Χάνα Σίνγκερ, εκπρόσωπος της Unicef στη Συρία, εξηγώντας ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί οι τεχνικοί αδυνατούν να φτάσουν στον σταθμό για να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

«Σε αντίποινα, σταμάτησε και η λειτουργία του αντλιοστασίου στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι (σ.σ. βρίσκεται στα ανατολικά προάστια) και κόπηκε έτσι η υδροδότηση στον δυτικό τομέα της πόλης όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι», συνέχισε η Σίνγκερ.

«Στερώντας το τρεχούμενο νερό από τα παιδιά υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν ασθένειες που μεταδίδονται μέσω αυτού» προειδοποίησε, κάνοντας λόγο για άλλη μια δοκιμασία, πέραν της φρίκης που ζουν σε καθημερινή βάση οι κάτοικοι του Χαλεπιού.

Μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη Δευτέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βομβαρδίζουν καθημερινά τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, όμως, τα πλήγματα ήταν ιδιαίτερα σφοδρά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 100.

Η Unicef εκτιμά ότι από την έλλειψη πόσιμου νερού κινδυνεύουν περισσότερο οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών γιατί η μοναδική εναλλακτική τους είναι το μολυσμένο νερό των πηγαδιών.

Στο δυτικό τμήμα οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πιο βαθιά πηγάδια, με πιο ασφαλή νερά. Η οργάνωση ανέφερε ότι σκοπεύει να στείλει κατεπειγόντως υδροφόρες στην πόλη, διευκρινίζοντας όμως ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα.

«Είναι πολύ σημαντικό, για την επιβίωση των παιδιών, όλες οι πλευρές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των υδραυλικών εγκαταστάσεων και υποδομών, να επιτρέψουν την πρόσβαση για να επιδιορθωθούν οι ζημιές στο αντλιοστάσιο του Μπαμπ αλ Ναϊράμπ και να επαναλειτουργήσει εκείνο του Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι» κατέληξε η εκπρόσωπος της Unicef.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM