Πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία ακόμη και με τρίτο γύρο εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία ακόμη και με τρίτο γύρο εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Η διεξαγωγή και τρίτων βουλευτικών εκλογών δεν θα κατάφερνε να άρει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία, καθώς το Λαϊκό Κόμμα (PP) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα ερχόταν πρώτο, αλλά δεν θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.


Η Ισπανία βρίσκεται εδώ και οκτώ μήνες σε αδιέξοδο έπειτα από δύο βουλευτικές εκλογές που δεν ανέδειξαν καθαρό νικητή.


Το PP ήταν το μοναδικό από τα τέσσερα κυριότερα κόμματα της Ισπανίας που κέρδισε περισσότερες έδρες στις 26 Ιουνίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της 20ής Δεκεμβρίου, φθάνοντας τις 137, αν και εξακολουθεί να υπολείπεται των 176 που απαιτούνται προκειμένου να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που αριθμεί 350 μέλη.


Αν διεξάγονταν και πάλι εκλογές, το PP θα εξασφάλιζε το 32,5% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του επίσημου CIS (Κέντρο Κοινωνιολογικών Ερευνών), ελαφρά πιο κάτω από το 33% που εξασφάλισε τον Ιούνιο. Η δημοσκόπηση δεν δίνει εκτιμήσεις για την κατανομή των βουλευτικών εδρών.


Οι Σοσιαλιστές, ο κύριος αντίπαλος του PP τα προηγούμενα 40 χρόνια, θα έρχονταν δεύτεροι με ελαφρά καλύτερο ποσοστό, 23,1%, έναντι 22,7% που είχαν λάβει στις τελευταίες εκλογές.


Μια συμμαχία κομμάτων της αριστεράς, οι Unidos Podemos («Μαζί Μπορούμε») θα καταλάμβανε την τρίτη θέση με 19,6% των ψήφων, από 21,1% στις 26 Ιουνίου, ενώ οι φιλελεύθεροι Ciudadanos («Πολίτες») θα έρχονταν τέταρτοι με 12%, από 13% στις προηγούμενες εκλογές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM