Η υποψήφια για την πρωθυπουργία Άντρεα Λίντσομ απολογήθηκε στην Τερέζα Μέι για τα σχόλια της περί μητρότητας

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία Άντρεα Λίντσομ απολογήθηκε στην Τερέζα Μέι για τα σχόλια της περί μητρότητας Facebook Twitter
1

Η Άντρεα Λίντσομ, η υφυπουργός Ενέργειας, που είναι υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, απολογήθηκε σήμερα στην άτεκνη αντίπαλό της Τερέζα Μέι για σχόλιά της που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα.

Τα σχόλια της Λίντσομ, που δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή της στους Times το Σάββατο, προκάλεσαν κατακραυγή και οξεία κριτική από τους υποστηρικτές της Μέι, της υπουργού Εσωτερικών που είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Κάμερον.

"Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι αν την πλήγωσα και πόσο αυτό το άρθρο έλεγε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω", δηλώνει σήμερα η Λίντσομ στην Daily Telegraph.

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία Άντρεα Λίντσομ απολογήθηκε στην Τερέζα Μέι για τα σχόλια της περί μητρότητας Facebook Twitter

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία, η οποία δεν ήταν πολύ γνωστή προτού ξεχωρίσει στο στρατόπεδο που τασσόταν υπέρ του Brexit για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, παραμένει το αουτσάιντερ για τη διαδοχή του Κάμερον.

Η Λίντσομ, μια πιστή χριστιανή, κατηγόρησε τους Times για κιτρινισμό, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της στην οποία έλεγε: "Αισθάνομαι ότι το να είσαι μητέρα σημαίνει ότι έχεις ένα πολύ πραγματικό μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας".

Βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος χαρακτήρισαν τα σχόλια αυτά "αισχρά" και "προσβλητικά". Η Λίντσομ δηλώνει ωστόσο στη συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph ότι η υπόθεση αυτή την έκανε να κλαίει και να αισθάνεται ότι δέχεται επίθεση.

"Αυτό που είπα ακριβώς ήταν ότι η μητρότητα δεν θα πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο στην εκστρατεία", δηλώνει στην Telegraph.

"Το να έχει κανείς παιδιά δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα στην ικανότητά του να γίνει πρωθυπουργός", επισημαίνει.

Πάντως οι Times μετά την αμφισβήτηση της Λίντσομ σχετικά με το επίμαχο σημείο στην δημοσιευμένη συνέντευξη έδωσε στη δημοσιότητα και το ηχητικό, επιμένοντας ότι η υποψήφια για τη διαδοχή του Κάμερον είπε όσα τελικά γράφτηκαν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αισχρό και προσβλητικό γιατί; Γιατί είναι προσβλητικό να λες ότι κάποια-κάποιος δεν έχει γίνει γονιός; Με το να το θεωρούν αισχρό μάλλον υπαινίσσονται ότι όντως αποτελεί μειονέκτημα.