Ταϊβάν: Περιμένοντας τον σούπερ -τυφώνα

Ταϊβάν: Περιμένοντας τον σούπερ -τυφώνα Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Ταϊβάν ακύρωσαν σήμερα δεκάδες πτήσεις, έκλεισαν σχολεία, ενώ ήδη έχουν απομακρύνει χιλιάδες τουρίστες από θέρετρα, καθώς πλησιάζει ο σούπερ-τυφώνας Νεπαρτάκ.

 

Ο πρώτος αυτός τυφώνας της εποχής που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 245 χιλιομέτρων την ώρα κατευθύνεται προς την ανατολική κομητεία Χουαλιέν, όπου αναμένεται αύριο, ανακοίνωσε η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν.

 

Λόγω του τυφώνα αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές σε όλη την Ταϊβάν, όπου στο παρελθόν οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει κατολισθήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

 


 

Περισσότεροι από 35.000 στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην εκκένωση περιοχών και σε διανομές τροφίμων που ενδέχεται να χρειαστεί να γίνουν, ενώ ήδη έχουν ανοίξει 90 κέντρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

 

Την ίδια ώρα η πλειονότητα των εσωτερικών πτήσεων έχει ακυρωθεί, σύμφωνα με τις αεροπορικές αρχές. Επίσης από τα μέτρα που λαμβάνονται θα επηρεαστούν σχεδόν 60 διεθνείς πτήσεις.

 

Χιλιάδες επισκέπτες έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα δύο πολύ τουριστικά νησιά Γκριν και Όρχιντ, που βρίσκονται ανοιχτά της επαρχίας Ταϊτούνγκ, στην νοτιοανατολική Ταϊβάν. Στα νησιά αυτά έχουν επίσης κλείσει όλα τα σχολεία και οι υπηρεσίες.

 


 

Το 2015, ο σούπερ-τυφώνας Ντουζουάν είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 300 στην Ταϊβάν, ενώ το 2009 ο τυφώνας Μορακότ είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 600, οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους λόγω των κατολισθήσεων.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM