Το "διαζύγιο" Ερντογάν - Νταβούτογλου γκρεμίζει το Χρηματιστήριο στην Τουρκία

Το "διαζύγιο" Ερντογάν - Νταβούτογλου γκρεμίζει το Χρηματιστήριο στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Απώλειες σχεδόν 2% κατέγραφαν σήμερα οι τουρκικές μετοχές, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων με τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών να αυξάνονται, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να αποχωρήσει μετά την σύγκρουσή του με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.


Οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Δεκέμβριο του 2013, με απώλειες άνω του 8% μέχρι στιγμής, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών τουρκικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη των 30 μονάδων βάσης, σχεδόν σε υψηλό μηνός.


Τα πενταετή ασφάλιστρα έναντι κίνδυνου αθέτησης πληρωμών (CDS) ανήλθαν σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.


Η τουρκική λίρα ενισχυόταν κατά 1,3%, ανακτώντας μόνο μέρος των χθεσινών απωλειών, όταν υποχώρησε κατά 3,8%.


«Ενώ η πολιτική κατάσταση σταθεροποιήθηκε αφού το κόμμα AKP ανέκτησε την πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές του Νοεμβρίου, οι πολιτικές εξελίξεις αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά βασικός κίνδυνος για τη λίρα, η οποία είναι πιθανό να εξακολουθήσει να είναι ευάλωτη τις επόμενες ημέρες», ανέφεραν αναλυτές της Rabobank.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM