Ο Ματέο Ρέντσι τα βάζει με Γερμανία και Αυστρία

Ο Ματέο Ρέντσι τα βάζει με Γερμανία και Αυστρία Facebook Twitter
0

«Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες» δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Rai.

«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα» συμπλήρωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο Ρέντσι τόνισε:

«Αυτή της Αυστρίας είναι προπαγάνδα. Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία- διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο- λόγω του ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο», είπε ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ότι αφορά το μεταναστευτικό», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM