Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο

Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
3
Πώς να μη πεθάνεις (από πάχος) όπως ο Σοπράνο Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστότερος από το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο

Ο ηθοποιός James Gandolfini, πρωταγωνιστής της σειράς Sopranos, πατέρας δυο παιδιών, πρόσφατα πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών.

Είχε ύψος 1.80μ και βάρος 136 κιλά, μια αναλογία επικίνδυνη.

Το άγχος σίγουρα παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους – και οι διάσημοι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία στο άγχος. Ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη κάνουν «κατάληψη» στους αισθητήρες πείνας, ωθώντας μας να τρώμε ακόμη και όταν δεν πεινάμε.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν το παραπανίσιο λίπος είναι λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, η οποία Λίπος τα νεφρά. Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι άτομα με παραπανίσια κιλά κινδυνεύουν από υπέρταση, μια από τις βασικές αιτίες εμφράγματος.

Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις ανθρώπων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή πεθαίνουν με την πρώτη φορά, επειδή δε γνωρίζουν τους παράγοντες κινδύνου και επειδή δεν αναγνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια.

Η ενημέρωση μπορεί να σώσει ζωές. Δύο συνάδελφοι του Gandolfini από τους Sopranos, ο Vincent Pastore και ο FrankVincent έπαθαν επεισόδια που έμοιαζαν με το περιστατικό που σκότωσε τον Gandolfini. Και οι δυο παρατήρησαν δύσπνοια, και ενώ εκείνη την εποχή δεν πίστευαν ότι κινδύνευαν από καρδιοπάθεια, είχαν το θάρρος να αναζητήσουν βοήθεια. Και οι δύο έκαναν εγχειρήσεις που τους έσωσε τη ζωή.

Στοιχεία από το Time.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και βρήκατε τον Γκαντολφίνι για να υποστηρικτικό παράδειγμα? Εκείνος είχε γνώση των συνεπειών του τρόπου ζωής του και έκανε τις επιλογές του. Αυτό εξέφραζε και μέσα από τους ρόλους του, που ήταν, ως γνωστόν, πολύ κοντά στην παραγματική ζωή του. Άγχος, ναι, απολαύσεις, επίσης ναι.Γιατί να σέρνεις την εικόνα που μας άφησε, πίσω από άρθρα συμβουλευτικής για υγιεινή ζωή κ.ο.κ...?