Το Εθνικό Θέατρο μόλις ανακοίνωσε το καλοκαιρινό του πρόγραμμα

Το Εθνικό Θέατρο μόλις ανακοίνωσε το καλοκαιρινό του πρόγραμμα Facebook Twitter
0

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κ. Στάθης Λιβαθινός, μαζί με τον υποδιευθυντή κ. Θοδωρή Αμπαζή ανακοίνωσαν σήμερα το επίσημο πρόγραμμα του καλοκαιρινού προγράμματος του θεάτρου που παραδοσιακά ταυτίζεται και με το Φεστιβάλ Επιδαύρου, αφού απαρτίζεται από έργα κλασικού ρεπερτορίου. Στην παρουσίαση ήταν, επίσης, παρόντες ο διευθυντής του ΚΘΒΕ, κ. Γιάννης Αναστασάκης, και ο πρόεδρος του ΘΟΚ, κ. Γιάννης Τουμάζης, καθώς οι δύο θεατρικοί οργανισμοί θα συνεργαστούν με το Εθνικό Θέατρο, όπως και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Eugene Vakhtangov» κ. Ρίμας Τούμινας, αφού το Εθνικό θα συνεργαστεί με το ιστορικό αυτό θέατρο σε ένα ελληνορωσικό (και ολίγον λιθουανικό, εφόσον ο κ. Τούμινας είναι Λιθουανός) ανέβασμα του «Οιδίποδα Τυράννου». Τα άλλα έργα είναι η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του ίδιου του κ. Λιβαθινού και η «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία του κ. Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Το Θέατρο «Βαχτάνγκοφ», το οποίο σήμερα μετράει 95 χρόνια λειτουργίας, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού αλλά και του αμερικανικού θεάτρου, καθώς ο ιδρυτής του, Ευγένιος Βαχτάνγκοφ, υπήρξε από τους καλύτερους δασκάλους της σχολής Στανισλάφσκι και οι παραστάσεις του αποτέλεσαν μια γέφυρα πολιτισμού μεταξύ της μεγάλης ρωσικής παράδοσης και του σύγχρονου θεάτρου στη Δύση. Η θρυλική σήμερα παράσταση του 1922 «Πριγκίπισσα Τουραντό» του Κάρλο Γκότζι ταξίδεψε και καταξιώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και τη δεκαετία του ’60 πέρασε και από το Φεστιβάλ Αθηνών. Αυτό το σημαντικό θέατρο, ένας «τεράστιος οργανισμός», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Λιβαθινός, θα συνεργαστεί φέτος το καλοκαίρι, σε μια δίγλωσση παράσταση, με Έλληνες και Ρώσους ηθοποιούς και πρωταγωνιστή στον κεντρικό ρόλο τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ. Ο κ. Ρίμας Τούμινας, ο οποίος θα σκηνοθετήσει το έργο, επισκέφτηκε την Επίδαυρο και κατά την παρουσίαση του προγράμματος εξέφρασε δέος για το αρχαίο θέατρο αλλά αστειεύτηκε κιόλας, λέγοντας «ανήσυχος» ότι τρόμαξε με το αρχαίο αυτό θέατρο επειδή δεν έχει καμία σχέση με το είδος των σκηνών στις οποίες έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Από ελληνικής πλευράς τη μουσική της παράστασης θα συνθέσει ο Θοδωρής Αμπαζής ενώ θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την Εθνική Τράπεζα ως επίσημο χορηγό της παράστασης.
 

Ο κ. Ρίμας Τούμινας, ο οποίος θα σκηνοθετήσει το έργο, επισκέφτηκε την Επίδαυρο και κατά την παρουσίαση του προγράμματος εξέφρασε δέος για το αρχαίο θέατρο αλλά αστειεύτηκε κιόλας, λέγοντας «ανήσυχος» ότι τρόμαξε με το αρχαίο αυτό θέατρο επειδή δεν έχει καμία σχέση με το είδος των σκηνών στις οποίες έχει συνηθίσει μέχρι τώρα.

Η «Αντιγόνη», την οποία θα σκηνοθετήσει ο Στάθης Λιβαθινός, βασίζεται σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, που ήταν παρών και μίλησε για μια «παρεξηγημένη» τραγωδία που πολύ αγαπάει και μιλάει για τη «σύγκρουση εξουσίας και ευσέβειας», ενώ η «Αντιγόνη» υπερασπίζεται τη μοναξιά της και με τον θάνατό της κλείνει το γένος των Ατρειδών. Ο σκηνοθέτης συμπλήρωσε ότι στο έργο θα συμμετέχουν τρεις γενιές ηθοποιών, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να κρατάει τον ρόλο του Κρέοντα. Θα πλαισιώνεται από νέους ηθοποιούς, όπως η Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, η Μαρία Κωνσταντά και ο Βασίλης Μαγουλιώτης, αλλά και παλιότερους, όπως ο Περικλής Μουστάκης, ο Κώστας Καστανάς, η Μπέττυ Αρβανίτη, στον ρόλο του Τειρεσία, και άλλους. Το ΚΘΒΕ θα παραχωρήσει τους Αστέρη Πελτέκη και Γιάννη Χαρίση, ενώ ο ΘΟΚ τους Στέλλα Φυρογένη και Αντωνία Χαραλάμπους. Η σημαντική είδηση είναι ότι η παράσταση θα ταξιδέψει στην Κύπρο και θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας στα κατεχόμενα, όπου πέρσι, έπειτα από 45 χρόνια, ξανακούστηκε ελληνικός λόγος, αφού ο ΘΟΚ ανέβασε τον «Ιππόλυτο» σε συνεργασία με τουρκοκυπριακό πολιτιστικό σύλλογο και με χρήση τουρκικών και αγγλικών υπέρτιτλων. Το ίδιο ευελπιστεί ότι θα συμβεί και με την «Αντιγόνη».

Το Εθνικό Θέατρο μόλις ανακοίνωσε το καλοκαιρινό του πρόγραμμα Facebook Twitter
Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ

Τέλος, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μίλησε για τη «Λυσιστράτη», αυτή την κωμωδία που γράφτηκε εν μέσω «χαμού», ανάμεσα στον Πελοποννησιακό Πόλεμο και την αποτυχία της Σικελικής Εκστρατείας, άρα αποτελεί ένα έργο πολιτικό και ποιητικό. Έτσι, τον απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της μετάφρασης, καθώς οι πρόσφατες μεταφράσεις τείνουν να μεταφέρουν το έργο στα καθ’ ημάς. Έπειτα από έρευνα και έχοντας διαβάσει εξαιρετικές μεταφράσεις από φιλολόγους, που όμως δεν ήταν για ανέβασμα, κατέληξε να αναθέσει στον Δημήτρη Δημητριάδη την εκ νέου μετάφραση του έργου. Επισήμανε, βέβαια, ότι λείπει το γλέντι του τέλους, είτε γιατί χάθηκαν οι στίχοι είτε για κάποιον άλλο λόγο. Οι ηθοποιοί που θα συμμετάσχουν είναι οι Λένα Κιτσοπούλου, Λένα Δροσάκη, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά, Μαρίνα Σάττι, Μαρία Σκουλά, Αθηνά Μαξίμου, Έλενα Τοπαλίδου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Άννα Κλάδη, Σοφία Κόκκαλη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Μπινιάρης, Θέμις Πάνου, Χάρις Τσιτσάκης και Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο κ. Στάθης Λιβαθινός, σε ερώτηση σχετικά με τη θητεία του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, απάντησε ότι μέχρι το Πάσχα, οπότε θα είναι η ώρα να παρουσιαστεί το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου 2016-2017, θα έχουν φανεί οι προθέσεις του υπουργού Πολιτισμού, ενώ ο κ. Θοδωρής Αμπαζής συμπλήρωσε σε ανάλογο ερώτημα για τη συνεργασία του θεάτρου με τον νέο διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών ότι, όπως και να ’χει, όλοι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν για το μέλλον του θεάτρου και ότι αυτό κάνουν.

 

 

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή

Πρεμιέρα 15 & 16 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός                                 

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου           

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου                                  

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής                                

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Μπέττυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καστανάς Αντώνης Κατσαρής (από ΘΟΚ), Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Βασίλης Μαγουλιώτης, Περικλής Μουστάκης, Νίκος Μπουσδούκος, Αστέρης Πελτέκης (από ΚΘΒΕ), Μαρία Σκούντζου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Λυδία Τζανουδάκη, Στέλα Φυρογένη (από ΘΟΚ), Αντωνία Χαραλάμπους (από ΘΟΚ), Γιάννης Χαρίσης (από ΚΘΒΕ)                              

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»

του Σοφοκλή

Πρεμιέρα 29 & 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μια μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο «Βαχτάνγκοφ» της Μόσχας 

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασία τόσο με ελληνικούς όσο και με διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ, παρουσιάζοντας τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου ΡίμαςΤούμιναςΠρόκειται για μια σπουδαία συμπαραγωγή με Ρώσους και Έλληνες ηθοποιούς. Ο ΒίκτωρΝτομπρονράβοφ θα κρατά τον κεντρικό ρόλο. Η παράσταση θα κάνει μικρή περιοδεία σε περιφερειακά  αρχαία θέατρα, ενώ θα παρουσιαστεί στη Μόσχα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

του Αριστοφάνη

Πρεμιέρα 5 & 6 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά τον μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ταυτότητα παράστασης:

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός               

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Σκηνικά: Γιώργος Σαπουντζής                                  

Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη                               

Φωτισμοί: Thomas Walgrave

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Καλλιτεχνική συνεργάτις: Έφη Θεοδώρου   

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου     

 

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)

Γιάννης Βογιατζής, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρίνα Σάττι, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης Αιμίλιος Χειλάκης.  

Πιάνο: Λενιώ Λιάτσου 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Καραθάνος: Ο θάνατος είναι μια αποθέωση 

Θέατρο / Νίκος Καραθάνος: «Εμείς είμαστε οι χώρες, τα κείμενα, οι πόλεις, εμείς είμαστε οι μύθοι»

Στον πολυαναμενόμενο «Οιδίποδα» του Γιάννη Χουβαρδά, ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει, 23 χρόνια μετά, στον ομώνυμο ρόλο, ακολουθώντας την ιστορία από το τέλος προς την αρχή και φωτίζοντας το ανθρώπινο βάθος μιας τραγωδίας πιο οικείας απ’ όσο νομίζουμε.
THE LIFO TEAM
Ένα δώρο που άργησε να φτάσει

Θέατρο / «Κοιτάξτε πώς φέρονταν οι αρχαίοι στους ξένους! Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς»

Ένα δώρο που έφτασε καθυστερημένα, μόλις είκοσι λεπτά πριν το τέλος της παράστασης - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για το «ζ-η-θ, ο Ξένος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Κασσάνδρα της Έβελυν Ασουάντ σημάδεψε το φετινό καλοκαίρι

Θέατρο / Η Κασσάνδρα της Έβελυν Ασουάντ σημάδεψε την «Ορέστεια»

Η «Ορέστεια» του Θεόδωρου Τερζόπουλου συζητήθηκε όσο λίγες παραστάσεις: ενθουσίασε, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ανέδειξε ερμηνείες υψηλής έντασης και ακρίβειας. Ξεχώρισε εκείνη της Έβελυν Ασουάντ, η οποία, ως Κασσάνδρα, ερμήνευσε ένα αραβικό μοιρολόι που έκανε πολλούς να αναζητήσουν το όνομά της. Το φετινό καλοκαίρι, η παράσταση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στους Δελφούς και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.
M. HULOT
Η Λίνα Νικολακοπούλου υπογράφει και σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Χορικά Ύδατα»

Θέατρο / «Χορικά Ύδατα»: Ο έμμετρος κόσμος της Λίνας Νικολακοπούλου επιστρέφει στη σκηνή

Τραγούδια που αποσπάστηκαν από το θεατρικό τους περιβάλλον επιστρέφουν στην πηγή τους, σε μια σκηνική τελετουργία γεμάτη εκπλήξεις που φωτίζει την τεράστια καλλιτεχνική παρακαταθήκη της στιχουργού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Το ημέρωμα της στρίγγλας»: Ήταν ο Σαίξπηρ μισογύνης;

The Review / «Το ημέρωμα της στρίγγλας»: Ήταν ο Σαίξπηρ μισογύνης;

Γιατί εξακολουθεί να κερδίζει το σύγχρονο κοινό η διάσημη κωμωδία του Άγγλου βάρδου κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή; Ο Χρήστος Παρίδης και η Βένα Γεωργακοπούλου συζητούν με αφορμή την παράσταση που σκηνοθετεί η Εύα Βλασσοπούλου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Darkest White»: Ένα σύμπαν που εξερευνά την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γυναίκας 

Θέατρο / «Darkest White»: Ο εμφύλιος από την πλευρά των χαμένων

Το έργο της Δαφίν Αντωνιάδου που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών, εξερευνά μέσω προσωπικών και ιστορικών αναμνήσεων και μέσα από την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γυναικείας παρουσίας, ιστορίες εκτοπισμού και επιβίωσης. 
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Beytna: Μια παράσταση χορού που είναι στην ουσια ένα τραπέζι με φίλους

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / Beytna: Μια παράσταση χορού που είναι στην ουσία ένα τραπέζι με φίλους

Ο σπουδαίος λιβανέζος χορευτής και χορογράφος Omar Rajeh, επιστρέφει με την «Beytna», μια ιδιαίτερη περφόρμανς με κοινωνικό όσο και γαστριμαργικό αποτύπωμα, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φετινού 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»

Θέατρο / Η Καρολίνα Μπιάνκι παίρνει το ναρκωτικό του βιασμού επί σκηνής. Τι γίνεται μετά;

Μια παράσταση-περφόρμανς που μέσα από έναν εξαιρετικά πυκνό και γοητευτικό λόγο, ένα κολάζ από εικόνες, αναφορές, εξομολογήσεις, όνειρα και εφιάλτες μάς κάνει κοινωνούς μιας ακραίας εμπειρίας, χωρίς να σοκάρει.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Ακούγεσαι Λυδία, Ακούγεσαι ίσαμε το στάδιο

Επίδαυρος / «Ακούγεσαι, Λυδία, ίσαμε το στάδιο ακούγεσαι»

Κορυφαίο πρόσωπο του αρχαίου δράματος, συνδεδεμένη με εμβληματικές παραστάσεις, ανατρέχει σε δεκαπέντε σταθμούς της καλλιτεχνικής της ζωής στην Επίδαυρο και αφηγείται προσωπικές ιστορίες, επιτυχίες και ματαιώσεις, εξαιρετικές συναντήσεις και συνεργασίες, σε μια πορεία που αγγίζει τις πέντε δεκαετίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Ούρλιχ Ράσε και το παρασκήνιο της ιστορίας της Ισμήνης

Θέατρο / Η σκηνή του Ούρλιχ Ράσε στριφογύριζε - και πέταξε έξω την Ισμήνη

Στην παράσταση που άνοιξε την Επίδαυρο, ο Γερμανός σκηνοθέτης επέλεξε να ανεβάσει μια Αντιγόνη χωρίς Ισμήνη. Η απομάκρυνση της Κίττυς Παϊταζόγλου φωτίζει τις λεπτές –και άνισες– ισορροπίες εξουσίας στον χώρο του θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μέσα στη γοητεία και στον τρόμο του Δράκουλα

Πρώτες Εικόνες / Dracula: Η υπερπαραγωγή που έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την πιο αναμενόμενη παράσταση της επερχόμενης σεζόν, για τη διαχρονική γοητεία του μύθου που φαντάστηκε ο Μπραμ Στόκερ στα τέλη του 19ου αιώνα, για το απόλυτο και το αιώνιο μιας ιστορίας που, όπως λέει, τον «διαλύει».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ερωτευμένος με τον Κρέοντα

Θέατρο / Ο Rasche αγάπησε τον Κρέοντα περισσότερο από την Αντιγόνη

«Η εκφορά του λόγου παραδίδεται αμαχητί σε μια άκρατη δραματικότητα, σε ένα υπερπαίξιμο, σε μια βεβιασμένη εμφατικότητα, σε έναν στόμφο παλιακό που θα νόμιζε κανείς πως έχει εξαλειφθεί πλέον. Η σοβαροφάνεια σε όλο το (γοερό) μεγαλείο της». Έτσι ξεκίνησε φέτος η Επίδαυρος.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Πολεμικοί Ανταποκριτές: Ψάχνοντας την αλήθεια μέσα στο ζόφο του πολέμου

Θέατρο / Πολεμικοί Ανταποκριτές: Ψάχνοντας την αλήθεια μέσα στον ζόφο του πολέμου

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας, μια παράσταση εξετάζει όσα μεσολαβούν μεταξύ γεγονότος και πληροφορίας και πώς διαμορφώνουν την τελική καταγραφή και την ιστορική μνήμη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η τραγική ιστορία και η άγρια δολοφονία μιας θαρραλέας περφόρμερ

Θέατρο / Η τραγική ιστορία και η άγρια δολοφονία μιας θαρραλέας περφόρμερ

Όταν η Πίπα Μπάκα ξεκίνησε να κάνει oτοστόπ από την Ιταλία για να φτάσει στην Ιερουσαλήμ δεν φαντάστηκε ότι αυτό το ταξίδι-μήνυμα ειρήνης θα κατέληγε στον βιασμό και τη δολοφονία της. Mια παράσταση που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρεται στην ιστορία της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Σίμος Κακάλας ξορκίζει τα χάλια μας με μια κωμωδία γέλιου και αίματος

Θέατρο / Ο Σίμος Κακάλας ξορκίζει τα χάλια μας με μια κωμωδία γέλιου και αίματος

Τα «Κακά σκηνικά» είναι «μια κωμική κόλαση» αφιερωμένη στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, μια απόδραση από τα χάλια της χώρας, του θεάτρου, του παγκόσμιου γεωπολιτικού γίγνεσθαι, ένα ξόρκι στην κατάθλιψη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χρήστος Παπαδόπουλος: «Κάθε μορφή τέχνης χρειάζεται το εσωτερικό βάθος»

Θέατρο / Χρήστος Παπαδόπουλος: «Mε αφορά πολύ το "μαζί"»

Το «τρομερό παιδί» από τη Νεμέα που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια στη χορογραφία ανοίγει το φετινό 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τους Dance On Ensemble και το «Mellowing», μια παράσταση για τη χάρη και το σθένος της ωριμότητας.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνεις χορό γιατί αυτή είναι η μεγάλη σου ανάγκη

Χορός / «Κάνουμε χορό γιατί αυτή είναι η μεγάλη μας ανάγκη»

Με αφορμή την παράσταση EPILOGUE, ο διευθυντής σπουδών της σχολής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Μάτσκαρης και έξι χορευτές/χορεύτριες μιλούν για το δύσκολο στοίχημα τού να ασχολείται κανείς με τον χορό στην Ελλάδα σήμερα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ