Το Sky News υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του 22.000 ονόματα μελών του Ισλαμικού Κράτους

Το Sky News υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του 22.000 ονόματα μελών του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
0

Σε ανακοίνωση στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, το τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ένα USB που περιέχει ονόματα και προσωπικές πληροφορίες για 22.000 ονόματα μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το δίκτυο υποστηρίζει ότι τα στοιχεία του παραδόθηκαν από έναν πρώην μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ και έκλεψε τους καταλόγους από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα και πάλι με το Sky News, o Χάμεντ αφού έκλεψε τα στοιχεία και τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία, εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ISIS έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο του στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

Οι ηλεκτρονικές καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ή και αριθμούς τηλεφώνων των μελών που προέρχονται από τις αιτήσεις ένταξης ανθρώπων από 55 χώρες που έχουν καταταγεί στις τάξεις της οργάνωσης.


Ορισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπισθεί στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή.

Το «Sky News» έχει ενημερώσει τις αρχές για τα ντοκουμέντα που περιήλθαν στην κατοχή του, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Βρετανίας δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές, ενώ ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, πρώην επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε μέσω του Twitter ότι τα στοιχεία «αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM