Διάσκεψη Βιέννης: Η Αυστρία και οι "απρόθυμοι" των Βαλκανίων στριμώχνουν κι άλλο την Ελλάδα

Διάσκεψη Βιέννης: Η Αυστρία και οι "απρόθυμοι" των Βαλκανίων στριμώχνουν κι άλλο την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Νέα προκλητικά μονομερή βήματα που θα σφίξουν τον κλοιό γύρω από τη χώρα μας αποφάσισαν οι εννέα χώρες των Βαλκανίων και η Αυστρία στη διάσκεψη που συγκάλεσε η τελευταία στη Βιέννη. Σύμφωνα με την κοινή διακήρυξη, συμφωνήθηκε η επέκταση της συμφωνίας του Ζάγκρεμπ για την αστυνόμευση των συνόρων και η θέσπιση  στην πράξη και κατά το δοκούν, αυστηρότερων κριτηρίων για την υποδοχή προσφύγων στο έδαφός τους. «Η τακτική ανοχής στη διέλευση των προσφύγων από τον πιο γρήγορο δρόμο προς την κεντρική Ευρώπη πρέπει να τελειώσει» δήλωσε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κούρτς.

Συμφωνήθηκε επίσης η αποστολή μεγαλύτερου αριθμού αυστριακών αστυνομικών στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καθώς και η «εναρμόνιση των κριτηρίων» για την επανεισδοχή των προσφύγων και του τρόπου ταυτοποίησής τους.

Όπως δήλωσε η η ΥΠΕΣ της Αυστρίας με τα κριτήρια αυτά θα είναι δυνατή η διέλευση μόνο για τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη προστασίας και το ποιος θα ανήκει σε αυτή την ομάδα θα το αποφασίζουν οι επιμέρους χώρες. Συμφωνήθηκαν επίσης κοινοί κανόνες για την καταγραφή των προσφύγων και απώθηση όσων έχουν πλαστά έγγραφα.

Όπως είπε επίσης η αυστριακή αξιωματούχος, αποφασίστηκε η «πλήρης υποστήριξη της ΠΓΔΜ».

"Η πρακτική εφαρμογή των βημάτων που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Βιέννη  είναι πιθανό να κρατήσει περισσότερους  μετανάστες στην Ελλάδα, το πρωταρχικό σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ανθρώπους που έρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και  άλλες προβληματικές χώρες", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτο πρεπει να γινει, μονο που πρεπει να γινει στα Ελληνοτουρκικα συνορα. Το οτι φτασαμε να συζηταμε κατι αλλο οφειλεται στην απιστευτη ανικανοτητα αυτων που χειριζονται τα θεματα εξωτερικων.Ειναι απολυτα θεμιτο και για μενα σωστο μια χωρα να λεει οτι θα παρουμε π.χ. 35.000, ουτε εναν παραπανω. Αυτο μπορουμε, αυτο κανουμε. Μακαρι να το εκανε και Ελλαδα αυτο, αλλα δυστυχως ειμαστε ξεφραγο αμπελι και οσο ειμαστε ξεφραγο αμπελι θα ερχονται και αλλοι και αλλοι και αλλοι..