Τι κίνητρα εξετάζει η κυβέρνηση για τη χρήση πλαστικού χρήματος

Τι κίνητρα εξετάζει η κυβέρνηση για τη χρήση πλαστικού χρήματος Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Διαφορετικό ποσοστό δαπανών, ανάλογα με το εισόδημα τους, θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση πλαστικού χρήματος προκειμένου να χτίζουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Αυτό θα προβλέπει η ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με το ύψος των δαπανών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας. Μάλιστα εξετάζεται να δοθεί κίνητρο προκειμένου οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν για όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες τους τις κάρτες. Ειδικότερα εξετάζεται το νέο σύστημα να προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που για το 70-80% των δαπανών τους θα χρησιμοποιούν κάρτες να δικαιούνται υψηλότερο αφορολόγητο ποσό.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  νέες ρυθμίσεις αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή από το νέο έτος. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλουν στους επαγγελματίες και τα καταστήματα για τον τζίρο που πραγματοποιούν μέσω καρτών προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις πληρωμές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εισαι ΕΕ και θες στην τσέπη σου 100€ για μια δουλεια ωστε να πληρώσεις το σουπερ μαρκετ της εβδομάδας.Για να σου μείνουν τόσα θα πρεπει να το χρεώσεις στον πελάτη σου τουλάχιστον 150 €.τα 50€ θα πάνε στο κράτος ως φόρος δικος σου και ΦΠΑ του πελάτη.Βάλε να δεις τι κίνητρα θα πρέπει να δοθουν ωστε να μην ειναι ελκυστική η φοροδιαφυγή. Σχεδόν αδύνατο.