News alert

News alert Facebook Twitter
Μάνη-Μάνη
0

* Άνοιξε για τηφετινή σεζόν και το Μάνη-Μάνη στο Κουκάκι,διατηρώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγήγια τέταρτη συνεχή χρονιά. Καλές πρώτεςύλες, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονεςσυνταγές, χαλαρό περιβάλλον και καλέςτιμές. Δοκιμάστε σύγκλινο σε παρθένοελαιόλαδο, χωριάτικο λουκάνικο μεπορτοκάλι, ψαρονέφρι με μανούρι καισύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα,κόκορα Μπαρδουνιώτικο με χωριάτικεςχυλοπίτες και μυζήθρα, τραβηχτές πιτούλεςμε μπουκιές κεφαλογραβιέρας. Φαλήρου10, Κουκάκι, 210 9218180

*Ο ΣτέλιοςΠαρλιάρος συνεχίζει απτόητος να φτιάχνειό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνικήζαχαροπλαστική αλλά και να μας μαθαίνειτα μυστικά του. Τα μαθήματα «ΓλυκιάςΑλχημείας» αρχίζουν τη Δευτέρα 29Σεπτεμβρίου, όπου ο Στέλιος και οισυνεργάτες του μας αποκαλύπτουν ταπάντα για τις «βασικές κρέμεςζαχαροπλαστικής». Τα σεμινάρια δεντελειώνουν εκεί. Συνεχίζονται όλο τοχειμώνα Δευτέρα και Τετάρτη έως και τοΜάϊο του 2009 και περιλαμβάνουν ό,τι θαθέλατε να μάθετε για την τέχνη τηςζαχαροπλαστικής. Περισσότερα στοιχείαμπορείτε να πάρετε στο 210 6464864.

*Τρία χρόνια στοκέντρο της Αθήνας και ένα στη Γλυφάδακλείνει το Παντοπωλείο της ΜεσογειακήςΔιατροφής. Και αύριο το απόγευμα στις7.00 γιορτάζει και κερνάει. Παραδοσιακέςλιχουδιές και ελληνικά κρασιά. Στοκατάστημα της Γλυφάδας (Ποσειδώνος 81).

*ToMetaxaγιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής του και όπωςμαθαίνουμε, με αφορμή αυτή την επέτειο,εμφιαλώνει ένα ποτό για λίγους. Πρόκειταιγια το ΑΕΝ Metaxaπου θα περιλαμβάνει αποστάγματα από τοπρώτο βαρέλι της εταιρείας, το βαρέλιτου Σπύρου Μεταξά. Ναι, καλά καταλάβατε,πρόκειται για απόσταγμα ηλικίας 120 ετών!Το μοναδικό αυτό ποτό θα εμφιαλωθεί σεειδικά μπουκάλια από κρύσταλλο Σεβρώνκαι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.888 φιάλες,αριθμός που αναφέρεται στη χρονιάδημιουργίας του Metaxa.

*Αν είστε φανατικοίτης ασιατικής κουζίνας, θα έχετε στιςαρχές του Οκτώβρη μια καλή ευκαιρία ναπάρετε γεύση αυθεντικών ταϊλανδέζικωνσυνταγών. Από τις 2 έως τις 11 Οκτωβρίουτο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανίαθα φιλοξενήσει μια εβδομάδα αφιερωμένηστην κουζίνα της Ταϊλάνδης σε συνεργασίαμε το ξενοδοχείο Royal Orchid Sheraton Hotel &Towers της Bangkok Οι βραβευμένες Chef KanokwanPungjaroenkijkul και Nongnuch Sae-Eiw μαγειρεύουντηγανητές γαρίδες και χοιρινό κιμά μεσέλερι, φιστίκια και τσίλι, σούπα μεγαρίδες, κοτόπουλο ή χοιρινό με πράσινοκάρι και άλλα πολλά .

WINE LIST

Η ΟινοποιίαΣυμεωνίδη έχει πολλά χρόνια παράδοσηςστην αμπελουργία και την οινοποίηση.Με αμπελώνες και οινοποιείο στονοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, φτιάχνεικρασιά σε μια περιοχή με εξαιρετικόμικροκλίμα και έδαφος. Το 2008 είχε καιμια μεγάλη σοδειά διακρίσεων σε διεθνείςδιαγωνισμούς. Από τη μεγάλη σειρά τωνετικετών της οινοποιίας διαλέγουμε ένακρασί φτιαγμένο κατά 100% από μια ελληνικήποικιλία τη Μαλαγουζιά. Κιτρινοπράσινοχρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστοκαι ισορροπημένο. Δοκιμάζοντάς το είναισαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου,ανανά και λεμονιού. Με ευχάριστη οξύτητακαι επίγευση που διαρκεί. Πίνεται στους8°C και συνοδεύει θαλασσινά πιάτα αλλάκαι ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριάκ.λπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ