News alert

News alert Facebook Twitter
Μάνη-Μάνη
0

* Άνοιξε για τηφετινή σεζόν και το Μάνη-Μάνη στο Κουκάκι,διατηρώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγήγια τέταρτη συνεχή χρονιά. Καλές πρώτεςύλες, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονεςσυνταγές, χαλαρό περιβάλλον και καλέςτιμές. Δοκιμάστε σύγκλινο σε παρθένοελαιόλαδο, χωριάτικο λουκάνικο μεπορτοκάλι, ψαρονέφρι με μανούρι καισύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα,κόκορα Μπαρδουνιώτικο με χωριάτικεςχυλοπίτες και μυζήθρα, τραβηχτές πιτούλεςμε μπουκιές κεφαλογραβιέρας. Φαλήρου10, Κουκάκι, 210 9218180

*Ο ΣτέλιοςΠαρλιάρος συνεχίζει απτόητος να φτιάχνειό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνικήζαχαροπλαστική αλλά και να μας μαθαίνειτα μυστικά του. Τα μαθήματα «ΓλυκιάςΑλχημείας» αρχίζουν τη Δευτέρα 29Σεπτεμβρίου, όπου ο Στέλιος και οισυνεργάτες του μας αποκαλύπτουν ταπάντα για τις «βασικές κρέμεςζαχαροπλαστικής». Τα σεμινάρια δεντελειώνουν εκεί. Συνεχίζονται όλο τοχειμώνα Δευτέρα και Τετάρτη έως και τοΜάϊο του 2009 και περιλαμβάνουν ό,τι θαθέλατε να μάθετε για την τέχνη τηςζαχαροπλαστικής. Περισσότερα στοιχείαμπορείτε να πάρετε στο 210 6464864.

*Τρία χρόνια στοκέντρο της Αθήνας και ένα στη Γλυφάδακλείνει το Παντοπωλείο της ΜεσογειακήςΔιατροφής. Και αύριο το απόγευμα στις7.00 γιορτάζει και κερνάει. Παραδοσιακέςλιχουδιές και ελληνικά κρασιά. Στοκατάστημα της Γλυφάδας (Ποσειδώνος 81).

*ToMetaxaγιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής του και όπωςμαθαίνουμε, με αφορμή αυτή την επέτειο,εμφιαλώνει ένα ποτό για λίγους. Πρόκειταιγια το ΑΕΝ Metaxaπου θα περιλαμβάνει αποστάγματα από τοπρώτο βαρέλι της εταιρείας, το βαρέλιτου Σπύρου Μεταξά. Ναι, καλά καταλάβατε,πρόκειται για απόσταγμα ηλικίας 120 ετών!Το μοναδικό αυτό ποτό θα εμφιαλωθεί σεειδικά μπουκάλια από κρύσταλλο Σεβρώνκαι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.888 φιάλες,αριθμός που αναφέρεται στη χρονιάδημιουργίας του Metaxa.

*Αν είστε φανατικοίτης ασιατικής κουζίνας, θα έχετε στιςαρχές του Οκτώβρη μια καλή ευκαιρία ναπάρετε γεύση αυθεντικών ταϊλανδέζικωνσυνταγών. Από τις 2 έως τις 11 Οκτωβρίουτο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανίαθα φιλοξενήσει μια εβδομάδα αφιερωμένηστην κουζίνα της Ταϊλάνδης σε συνεργασίαμε το ξενοδοχείο Royal Orchid Sheraton Hotel &Towers της Bangkok Οι βραβευμένες Chef KanokwanPungjaroenkijkul και Nongnuch Sae-Eiw μαγειρεύουντηγανητές γαρίδες και χοιρινό κιμά μεσέλερι, φιστίκια και τσίλι, σούπα μεγαρίδες, κοτόπουλο ή χοιρινό με πράσινοκάρι και άλλα πολλά .

WINE LIST

Η ΟινοποιίαΣυμεωνίδη έχει πολλά χρόνια παράδοσηςστην αμπελουργία και την οινοποίηση.Με αμπελώνες και οινοποιείο στονοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, φτιάχνεικρασιά σε μια περιοχή με εξαιρετικόμικροκλίμα και έδαφος. Το 2008 είχε καιμια μεγάλη σοδειά διακρίσεων σε διεθνείςδιαγωνισμούς. Από τη μεγάλη σειρά τωνετικετών της οινοποιίας διαλέγουμε ένακρασί φτιαγμένο κατά 100% από μια ελληνικήποικιλία τη Μαλαγουζιά. Κιτρινοπράσινοχρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστοκαι ισορροπημένο. Δοκιμάζοντάς το είναισαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου,ανανά και λεμονιού. Με ευχάριστη οξύτητακαι επίγευση που διαρκεί. Πίνεται στους8°C και συνοδεύει θαλασσινά πιάτα αλλάκαι ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριάκ.λπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ