Γαλλία: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες

Γαλλία: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένες εφημερίδες, μεταξύ αυτών η γερμανική Suddeutsche Zeitung και η βρετανική The Guardian.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο Βαλς κάλεσε την Ευρώπη να σταματήσει το κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατό», τόνισε.

Μάλιστα πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορα της ΕΕ θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πολίτες θα πουν: Τέρμα με την Ευρώπη», εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Ευρώπη, αντί να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο στην Ευρώπη χιλιάδων προσφύγων, θα πρέπει να βρει μια λύση με τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ώστε να γίνονται εκεί δεκτοί περισσότεροι πρόσφυγες και να καταγράφονται: «Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρώπη θα θέσει εν αμφιβόλω την ικανότητά της να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

Παράλληλα ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε επιτέλους να εφαρμοστούν στην Ευρώπη κανόνες για την ανταλλαγή δεδομένων των ταξιδιωτών και να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στο εμπόριο όπλων.

Ο Βαλς απέφυγε να επικρίνει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την ανοικτή πολιτική της προς τους πρόσφυγες, κάνοντας λόγο για  « αξιέπαινη επιλογή», προσθέτοντας ωστόσο ότι το Παρίσι εξεπλάγη από την απόφαση του Βερολίνου.

Ο Βαλς προειδοποίησε επίσης ότι η κατάσταση των προσφύγων κινδυνεύει να επιδεινωθεί με τον ερχομό του χειμώνα. «Κυρίως στα Βαλκάνια διακινδυνεύονται πολλά, (η κατάσταση) θα είναι δραματική και όχι κάποια στιγμή, αλλά πολύ πολύ σύντομα», τόνισε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την επιλογή των λέξεων του προέδρου Φρανσούα Ολάντ, ο οποίος μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου είπε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο.

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο: Πρόκειται για πόλεμο!», υπογράμμισε ο Βαλς, προσθέτοντας ότι αυτός ο «νέος πόλεμος» θα διαρκέσει περισσότερο: «Ίσως μερικούς μήνες, ίσως μερικά χρόνια».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM