«Γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο;»

«Γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο;» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Τριάντα βουλευτές της ΝΔ κατάθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό ξυλοδαρμού του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Πιο συγκεκριμένα, ζητούν από τον Ν. Τόσκα, να εξηγήσει το που οφείλεται, όπως τη χαρακτηρίζουν, η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα», κυρίως, για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου, έξι ημέρες μετά το συμβάν.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η επίθεση εναντίον του βουλευτή έγινε έξω από το Κοινοβούλιο και υπό την παρουσία αστυνομικής δύναμης, για να τονίσουν ότι προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη των πανελληνίως γνωστών δραστών, καθώς και η αμηχανία με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το σοβαρό γεγονός.

Επιπλέον, οι βουλευτές της ΝΔ παρατηρούν την αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας ακόμη και σε περιπτώσεις όπως στη συγκεκριμένη που οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων είναι γνωστοί στο πανελλήνιο, κάτι που εκτιμούν ότι αφήνει τη γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει εάν θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του σύμβαντος και επίσης να παρουσίασει τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει στο μέλλον η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια