Επικεφαλής MI5: Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν μαζικές επιθέσεις στη Μ. Βρετανία

Επικεφαλής MI5: Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν μαζικές επιθέσεις στη Μ. Βρετανία Facebook Twitter
0

Το υψηλότερο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής βιώνει η Βρετανία εδώ και 32 χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της MI5 Andrew Parker.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας, προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος (IS) σχεδιάζει "ατύχημα μάζα" επιθέσεις στη Βρετανία.

Ο Πάρκερ περιέγραψε μια «τρισδιάστατη απειλή» στο σπίτι, στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο και μια  αυξανόμενη ποσότητα υποθέσεων της υπηρεσίας  που έχουν σχέση με τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος.

Προειδοποίησε επίσης ότι η απειλή των τζιχαντιστών δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι ύφεσης. Ο κ Parker τόνισε επίσης ότι οι ομάδες της Αλ Κάιντα στη Νότια Ασία, την Αραβική Χερσόνησο και μέρη της Αφρικής εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

»Χρειάζονται εργαλεία για να αποκτήσουμε πρόσβαση
στην επικοινωνία των τρομοκρατών», τόνισε ο επικεφαλής της MI5.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM