Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν να γίνει διεθνής επιτροπή για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν να γίνει διεθνής επιτροπή για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Facebook Twitter
1

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητεί έρευνα για έγκλημα πολέμου σχετικά με τον αμερικανικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της αφγανικής πόλης Κουντούζ, όπως προβλέπεται από πρωτόκολλο των Συμβάσεων της Γενεύης που δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί.

Ο αμερικανός βομβαρδισμός κατά του νοσοκομείου της Κουντούζ συνιστά "επίθεση κατά της Σύμβασης της Γενεύης", δήλωσε σήμερα στη Γενεύη η πρόεδρος την οργάνωσης Ζοάν Λιού.


Δηλώνοντας ότι η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα "δεν εμπιστεύεται μία εσωτερική στρατιωτική έρευνα", ζήτησε "τη συγκρότηση διεθνούς ανθρωπιστικής επιτροπής για την εξακρίβωση των γεγονότων", μίας επιτροπής που προβλέπεται από τις Συμβάσεις της Γενεύης, που καθορίζουν τους κανόνες εφαρμογής του ανθρωπιστικού δικαίου στους πολέμους.


Χθες ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ας Κάρτερ δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ εκφράζει τη «βαθιά του θλίψη» για την απώλεια ζωών στον αεροπορικό βομβαρδισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ενός νοσοκομείου στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν και παραδέχεται το λάθος του και εργάζεται για να διαπιστώσει τι πήγε λάθος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στις επιχειρήσεις τους για να αποτρέψουν την απώλεια ζωής αθώων ανθρώπων και όταν κάνουμε λάθη, τα παραδεχόμαστε. Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα», δήλωσε με ανακοίνωση του ο Κάρτερ.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαλευκάνουμε αυτό το τραγικό περιστατικό, να μάθουμε από αυτό και να αποδώσουμε ευθύνες αν χρειαστεί», τόνισε ο Κάρτερ για την αεροπορική επίθεση που σκότωσε 22 ανθρώπους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM