Γάλλος δημοσιογράφος ζει τον τρόμο μέσα σε βάρκα με πρόσφυγες στο ταξίδι από Τουρκία για Ελλάδα

Γάλλος δημοσιογράφος ζει τον τρόμο μέσα σε βάρκα με πρόσφυγες στο ταξίδι από Τουρκία για Ελλάδα Facebook Twitter
0

Δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2 κατάφερε να μπεί σε βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα και να καταγράψει το ταξίδι αλλά και τον τρόπο που γίνεται η διακίνηση και η επιβίβαση αυτών των ανθρώπων.

Το ταξίδι οργανώθηκε από ένοπλους Τούρκους διακινητές που δεν δίστασαν μάλιστα κάποια στιγμή να βγάλουν όπλο για να εκφοβίσουν τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Ο δημοσιογράφος Franck Geneauzeau ανέφερε ότι οι επιβάτες είχαν πληρώσει 2000 ευρώ ο καθένας και 1000 ευρώ τα παιδιά. Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η βάρκα είναι ένα μυστικό σημείο στο οποίο υπάρχει προηγουμένως συνεννόηση για να τους περιμένουν οι επιβάτες.

Στο βίντεο φαίνονται οι Τούρκοι διακινητές να βοηθούν τους πρόσφυγες να μπουν στη βάρκα ενώ κάποιοι άλλοι απομακρύνονται λόγω υπερφόρτωσης.

Σε κάποια στιγμή ο διακινητής που ήταν στο πηδάλιο της βάρκας το παραδίδει σε επιβάτη και βουτά στη θάλασσα για να επιστρέψει στη στεριά όπου αυτός και οι συνεργάτες του αλληλοσυγχαίρονται για την κερδοφόρα επιχείρηση.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο video, και ενώ έχει πέσει το σκοτάδι η μηχανή της βάρκας βγάζει καπνούς και σταματά με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να αγωνιούν και να έχουν τρομοκρατηθεί.

Τελικά τη βάρκα πλησιάζει ελληνικό αλιευτικό που ρυμουλκεί το σκάφος προς το νησί της Λέσβου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM