Η Ε.Ε. στέλνει στρατό κατά των δουλεμπόρων στη Μεσόγειο

Η Ε.Ε. στέλνει στρατό κατά των δουλεμπόρων στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Φωτο: Reuters
1

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη στρατιωτική δράση εναντίον των σωματεμπόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το AFP.

Οι αρχές σχεδιάζουν αρχικά να κατάσχουν και να καταστρέψουν τα σκάφη και να διαλύσουν τα δίκτυα που λειτουργούν στη Λιβύη.

Νωρίτερα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, δήλωσε ότι οι αιτούντες άσυλο που διέσχισαν τη Μεσόγειο το 2015 έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, 432 761 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη από τη θάλασσα, αριθμός μεγαλύτερος από το διπλάσιο του συνολικού για το 2014.

Η «μεγάλη πλειοψηφία των αφίξεων» καταγράφηκε στην Ελλάδα (309.356 άτομα) και στην Ιταλία (121.139 άτομα).

Συνολικά 2.748 αιτούντες άσυλο έχασαν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι το κανάλι της Σικελίας «είναι εμφανώς η πιο θανατηφόρα διαδρομή στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Σύμφωνα με τον Robert Сrepinko, επικεφαλής της μονάδας του οργανωμένου εγκλήματος στην Europol, «ο αριθμός των εγκληματικών δραστηριοτήτων αυξάνεται με την ίδια ταχύτητα όπως ο αριθμός των παράνομων μεταναστών». Πρόσθεσε ότι πολλοί από τους εμπόρους παράνομων ναρκωτικών, έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον τους σε ανθρώπους, δεδομένου της προσφυγικής κρίσης.

«Ως παγκόσμια εγκληματική επιχείρηση, είναι πολύ προσοδοφόρα» τόνισε ο Patrik Engström, επικεφαλής του εθνικού τμήματος της αστυνόμευσης των συνόρων της σουηδικής εθνικής αστυνομίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Υποτίθεται ότι στην Λιβύη έγινε αυτό και γι' αυτό σταμάτησε το μεγάλο ρεύμα προς Ιταλία. Μάλιστα διάβαζα σ' ένα άρθρο ότι όχι μόνο ανατίναξαν πλοία, συνέλαβαν κόσμο, αλλά ότι "έφαγαν" και κάποιους που πήγαν να το παίξουν "δεν μασάω"