Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών, πάσχει από άνοια. Πρέπει όμως να παραβρεθεί στη δίκη του.

Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών, πάσχει από άνοια. Πρέπει όμως να παραβρεθεί στη δίκη του. Facebook Twitter
0

Ένας ηλικιωμένος πολιτικός, πρώην μέλος της Βουλής των Λόρδων, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου παρά το γεγονός ότι πάσχει από άνοια.


Ο Λόρδος Γκρέβιλ Τζάνερ, 87 ετών, πρώην βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα και πρώην πρόεδρος της Ομάδας των Βρετανών Εβραίων Βουλευτών, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων τις δεκαετίες του 1960, του '70 και του '80. Επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ, κάτι όμως που δεν έγινε. Οι συνήγοροί του επικαλέστηκαν τη μαρτυρία δύο ειδικών οι οποίοι κατέθεσαν ότι ο Τζάνερ πάσχει από Αλτζχάιμερ.


Ωστόσο ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο και ανακοίνωσε ότι οι δικαστές προτίθενται ακόμη και να μεταβούν οι ίδιοι στο σπίτι του, εφόσον χρειαστεί, για την επόμενη ακρόαση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου.


Ο Λόρδος Τζάνερ φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να κακοποιήσει σεξουαλικά εννέα νεαρά αγόρια, οκτώ από τα οποία ήταν μικρότερα των 16 ετών.


Λόγω της κατάστασης της υγείας του οι εισαγγελικές αρχές αρχικά είχαν αρνηθεί να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του, μια απόφαση που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία.


Ο δικαστής διευκρίνισε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει εκδιωχθεί από το Εργατικό Κόμμα, θα χρειαστεί να παραστεί στο δικαστήριο μόνο για ένα λεπτό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM