Politico: Πώς λειτουργούσε η ομάδα του Plan B

Politico: Πώς λειτουργούσε η ομάδα του Plan B Facebook Twitter
0

Το περιοδικό Politico το οποίο μάλιστα χθες ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τα γενέθλια του γράφοντας ότι έχει λίγα να γιορτάσει, αναφέρει σήμερα τον τρόπο που λειτουργούσε η ομάδα του Plan B, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι κάναμε, εκτός από το ότι γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να παρερμηνευθεί», δήλωσε ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, επικεφαλής της ομάδας που σημειώνει ότι έψαχναν να βρούν τις απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

 «Πού θα έπρεπε να στρέψει την προσοχή της η κυβέρνηση αν αναγκαζόταν να ανέβει αυτό το βουνό; Ζητήματα όπως ποια είναι τα αποθέματα καυσίμων; Ποια είναι η κατάσταση με τα τρόφιμα; Για πόσο καιρό διαρκούν οι ιατρικές προμήθειες;»

Ο Γκάλμπρέιθ λέει ότι η ομάδα αποτελούνταν από 4-5 άτομα, αλλά από αυτούς μόνο ο ίδιος και ο Βαρουφάκης έγιναν γνωστοί.

Όταν ρωτήθηκε για τυχόν εμπλοκή του Αλέξη Τσιπρα ο γνωστός οικονομολόγος είπε ότι δεν είχε απευθείας επαφές μαζί του μετά το Φεβρουάριο.

«Δουλεύαμε υπό το Γιάννη (Βαρουφάκη) και εκεί τελείωνε το θέμα σε ό,τι μας αφορούσε. Δεν προσπαθούσαμε να εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο στις πολιτικές συζητήσεις στην Ελλάδα. Ήταν απλά ζήτημα παρασκηνιακής προετοιμασίας σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να βρεθεί σε μία θέση στην οποία δεν ήθελε να είναι», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γκαλμπρέιθ, η μυστική ομάδα εργασίας δεν εμπλεκόταν με τα σχέδια για το «χακάρισμα» των ΑΦΜ των Ελλήνων, που όπως είπε,  «ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό το άλλο ζήτημα που προκάλεσε πολύ θόρυβο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM