Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Η συζήτηση για έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μόλις ξεκινάει

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Η συζήτηση για έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μόλις ξεκινάει Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

«Η μακροπρόθεσμη δημιουργία ενός προϋπολογισμού για την ευρωζώνη συζητείται στο σύνολο της Ε.Ε. Πρόκειται για πρόταση, η οποία προέρχεται από την Έκθεση των 5 Προέδρων, και η συζήτηση για αυτή μόλις ξεκινάει», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα περί επιβολής πανευρωπαϊκού φόρου.


«Μεμονωμένα στοιχεία, τα οποία συζητούνται, πρέπει να αντιμετωπισθούν συνολικά. Το θέμα είναι η ανάπτυξη της ευρωζώνης μακροπρόθεσμα και -αυτό είναι πολύ σημαντικό- προϋποθέτει αλλαγές των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Η συζήτηση βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν αναμένονται προτάσεις μετά τη θερινή ανάπαυλα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας, ο Τομπίας Ντούνοφ, εκπρόσωπος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, παρέπεμψε και στη σχετική πρόταση που υπέβαλαν από κοινού ο Γερμανός αντικαγκελάριος με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM