Μέρκελ: Πριν το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα

Μέρκελ: Πριν το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER
2

Περιμένουμε το δημοψήφισμα, πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, τόνισε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές. Δεν μπορεί επίσης να γίνει συζήτηση χωρίς έγκριση από τη γερμανική βουλή, ξεκαθάρισε. 

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η πόρτα για συνομιλίες με την Ελλάδα ήταν και παραμένει ανοικτή, αν και η Αθήνα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και με τη λήξη του προγράμματος διάσωσης έληξαν και οι τελευταίες προτάσεις του Eurogroup.

Επισήμανε πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας να διοργανώσει δημοψήφισμα, ωστόσο έχουν και οι υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης το δικαίωμα να αντιδράσουν και δεν χρειάζεται να φοβούνται οικονομική καταστροφή από τις αναταράξεις στην Ελλάδα. Όπως είπε, η Ευρώπη είναι σήμερα πιο ισχυρή, από ό,τι πριν από πέντε χρόνια όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση.

Η καγκελάριος ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με την Ελλάδα, πρέπει όμως τα πλεονεκτήματα να υπερτερούν των μειονεκτημάτων. «Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια», τόνισε.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM