Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα αλλάξει τη θέση της εγκαίρως

Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα αλλάξει τη θέση της εγκαίρως Facebook Twitter
2

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα αλλάξει τη θέση της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, εγκαίρως για τη συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί και αν θα συμβεί κάτι στην Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Όμως δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να ανακοινώσω κάτι εντυπωσιακό ή καινούριο τη Δευτέρα», πρόσθεσε. «Η κατάσταση δεν είναι πολύ ευχάριστη, αλλά είναι αυτή που είναι», είπε.  Επίσης, ανακοίνωσε ότι περιμένει αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα μετράει.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ, ο Σόιμπλε έδωσε λίγες πιθανότητες για αξιόλογη πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα και μετέφερε πως οι ομόλογοί του είναι δύσπιστοι ως προς την πιθανότητα επίτευξης σημαντικής προόδου μέσα στο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί τη μόνη βάση για όποια λύση.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και σημείωσε πως εφόσον υπάρχουν καινούργια δεδομένα μπορεί να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο το Eurogroup δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει στην κατοχή του την έκθεση των τριών θεσμών.

 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εμεις αντιθετως ειμαστε αισιοδοξοι πως δεν θα αλλαξουμε την θεση μας ουτε εγκαιρως ουτε αργοτερα. Επισης αισιοδοξοι,πως θα αλλαξετε τη θεση σας εγκαιρως.
"Εμεις αντιθετως ειμαστε αισιοδοξοι πως δεν θα αλλαξουμε την θεση μας ουτε εγκαιρως ουτε αργοτερα. Πηγή: www.lifo.gr"Κακό του κεφαλιού μας #Tam Z. Δυστυχώς όμως θα την πληρώσουμε όλοι.