Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα αλλάξει τη θέση της εγκαίρως

Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα αλλάξει τη θέση της εγκαίρως Facebook Twitter
2

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα αλλάξει τη θέση της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, εγκαίρως για τη συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί και αν θα συμβεί κάτι στην Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Όμως δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να ανακοινώσω κάτι εντυπωσιακό ή καινούριο τη Δευτέρα», πρόσθεσε. «Η κατάσταση δεν είναι πολύ ευχάριστη, αλλά είναι αυτή που είναι», είπε.  Επίσης, ανακοίνωσε ότι περιμένει αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα μετράει.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ, ο Σόιμπλε έδωσε λίγες πιθανότητες για αξιόλογη πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα και μετέφερε πως οι ομόλογοί του είναι δύσπιστοι ως προς την πιθανότητα επίτευξης σημαντικής προόδου μέσα στο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί τη μόνη βάση για όποια λύση.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και σημείωσε πως εφόσον υπάρχουν καινούργια δεδομένα μπορεί να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο το Eurogroup δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει στην κατοχή του την έκθεση των τριών θεσμών.

 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εμεις αντιθετως ειμαστε αισιοδοξοι πως δεν θα αλλαξουμε την θεση μας ουτε εγκαιρως ουτε αργοτερα. Επισης αισιοδοξοι,πως θα αλλαξετε τη θεση σας εγκαιρως.
"Εμεις αντιθετως ειμαστε αισιοδοξοι πως δεν θα αλλαξουμε την θεση μας ουτε εγκαιρως ουτε αργοτερα. Πηγή: www.lifo.gr"Κακό του κεφαλιού μας #Tam Z. Δυστυχώς όμως θα την πληρώσουμε όλοι.