Επίθεση στην Μέρκελ από το Die Linke για την Ελλάδα

Επίθεση στην Μέρκελ από το Die Linke για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Επίθεση στην Άνκελα Μέρκελ για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας έκανε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνοντας ότι «το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν». «Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες ...θα είχαν ατυχήσει»», είπε ο Γκίζι, καταλογίζοντας στην καγκελάριο ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι κληρονόμησε το «χάος»  από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, όμως κατάφερε να αποπληρώσει ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση - όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Γκίζι επισήμανε επίσης ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών».

Για τις συντάξεις είπε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για το Δημόσιο ενώ στον ιδιωτικό τομέα Ελλάδα και Γερμανία  σε παρόμοιο επίπεδο.

Μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης βουλευτές του Die Linke ύψωσαν πλακάτ  με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM