Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να αποσύρει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις

Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να αποσύρει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
2

Να αποσύρει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ζητά από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, το περιοδικό Spiegel, τονίζοντας ότι με τη στάση του αυτή τη στιγμή οδηγεί στη διαίρεση της ΕΕ.

Το άρθρο συγκρίνει τη στάση που κράτησε ο Σόιμπλε για τη γερμανική επανένωση το 1990 με τη σημερινή, τονίζοντας ότι θα ήταν θετικό εάν ο υπουργός Οικονομικών μπορούσε να θυμηθεί τις πράξεις του πριν από 25 χρόνια.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λειτουργεί αυτή την στιγμή προς τη διάσπαση της Ευρώπης με το ίδιος σθένος με το οποίο ασχολήθηκε ενεργά με τη γερμανική ενοποίηση πριν από 25 χρόνια. Εκείνη την εποχή, το κόστος δεν είχε σημασία, σήμερα όμως συμπεριφέρεται σαν αρχηγός».

Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να αποσύρει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις Facebook Twitter

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι εάν ο Σόιμπλε χρησιμοποιούσε στην περίπτωση της επανένωσης τα ίδια κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα για την Ελλάδα, η Γερμανία ακόμα και σήμερα θα παρέμενε διασπασμένη.

«Θα ήταν καλό έναν ο Σόιμπλε θυμηθεί τι έκανε πριν από 25 χρόνια. Εάν δεν το κάνει, τότε θα ήταν καλύτερο η Μέρκελ να τον βγάλει εκτός των διαπραγματεύσεων – κάτι που ήδη φημολογείται», καταλήγει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως έτσι η Γερμανίδα καγκελάριος θα γινόταν η μεγάλη οραματίστρια της Ευρώπης. 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM