Κακοποιοί μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς έχουν επιτεθεί στο Κοινοβούλιο, αναφέρει η Βουλή

Κακοποιοί μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς έχουν επιτεθεί στο Κοινοβούλιο, αναφέρει η Βουλή Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
8

Στην καταγγελία που έγινε για την απαγόρευση σε αστυνομικούς από διμοιρία των ΜΑΤ, που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Βουλής, να πάνε στο κυλικείο και τις τουαλέτες του Κοινοβουλίου, απάντησαν κύκλοι ασφαλείας του κτιρίου της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο. Τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι έχουν υπάρξει επιθέσεις από κακοποιούς μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς.

Ειδικότερα, οι κύκλοι επικαλούνται τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια και τονίζουν πως «δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός προληπτικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια κτίρια. Δεν είναι δυνατό η ταυτοποίηση, ότι είναι πράγματι αστυνομικός, να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει κουμπούρι. Εξάλλου στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είχε καταγγείλει στον ANT1 ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτίριο σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου. Όπως είχε μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να «ενοχλήθηκε» από την κυκλοφορία τους στο προαύλιο και τον εσωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου και ζήτησε να μην τους επιτραπεί η είσοδος.

Στη συνέχεια δύο ακόμη αστυνομικοί επιχείρησαν να μπουν, προκειμένου να εξακριβώσουν αν στη Βουλή υπήρχε οδηγία να απαγορεύεται η είσοδος σε ενστόλους και ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Ο ένας εξ αυτών ήταν ένστολος και ο άλλος με πολιτικά, με αποτέλεσμα ο φρουρός στην είσοδο της Βουλής να απαγορεύσει στον ένστολο άνδρα την είσοδο στο Κοινοβούλιο, την ώρα που ο αστυνομικός της Ασφάλειας με την πολιτική περιβολή, δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει στο κτίριο και να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Βολές από Πανούση

Ενοχλημένος από την στάση της προέδρου της Βουλής εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σήμερα από τον Βόλο.

«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

«Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί- η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη», τόνισε.

Παρέμβαση του Πανούση  ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Tην παρέμβαση του Γιάννη Πανούση ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, τονίζοντας πως «Δυστυχώς εν έτη 2015 με τόσα προβλήματα να απασχολούν όλους μας, ορισμένες εμπαθείς συμπεριφορές ενάντια στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργούν και επιπλέον θέματα και απαιτούνται απαντήσεις πλέον και για τα αυτονόητα. Είναι λυπηρό ένας από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας και ένας θεσμός που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει με φόρο αίματος την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, να περιθωριοποιείται με τέτοιο αναίσχυντο τρόπο και να αναγνωρίζεται επαχθώς ως πολίτης Γ΄ κατηγορίας από άλλους Πολιτειακούς Θεσμούς».

«Ζητάμε, ως πολιτικός μας προϊστάμενος, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας από μέρους σας. Σε αντίθετη περίπτωση προτείνουμε οι συγκεκριμένες ένστολες δυνάμεις που υπηρετούν περιμετρικά από το κυριότερο κτίριο της δημοκρατίας, να αποσυρθούν όταν δεν πραγματοποιούνται συναθροίσεις πολιτών και δεν είναι σε εξέλιξη πορείες εργαζομένων διότι δυσχεραίνονται οι εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών.

»Τη στιγμή που κάποιοι φιλοδοξούν να διοικήσουν την ΕΛ.ΑΣ., να απενεργοποιήσουν την ηγεσία της, να προσβάλουν τα στελέχη της, να επιβάλλουν τη φιλοσοφία τους, και προφανώς δεν επιθυμούν τη παρουσία μας στο χώρο ευθύνης της θεσμικής τους ηγεσίας, η μόνη ελπίδα μας είναι η εσωτερική συνεννόηση των θεσμών που έχουν τη τύχη της Χώρας μας αυτή τη χρονική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση κύριε Υπουργέ θα ζητήσουμε τη συνδρομή των οργανώσεων προάσπισης των εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM