Σύνοδος G7: Να συνεχιστούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Σύνοδος G7: Να συνεχιστούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA/ALAIN JOCARD / POOL
0


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εκτίμησαν σήμερα στη Βαυαρία, όπου βρίσκονται για τη διήμερη σύνοδο κορυφής της G7, ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Μόσχα να "σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας".


Ο πρόεδρος Ομπάμα, κατά την άφιξή του σήμερα το πρωί στη Γερμανία, καταδίκασε για μία ακόμη φορά τη "ρωσική επιθετικότητα" στην ανατολική Ουκρανία.


Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει αρκετούς γύρους οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας τον περασμένο χρόνο.


Η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ τον Φεβρουάριο είχε στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί πλήρως. Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα το αρνείται.


Ομπάμα και Μέρκελ συζήτησαν επίσης το ζήτημα της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης μέσω μία διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και την επίτευξη συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή εντός του έτους.

Σύνοδος G7: Να συνεχιστούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA/ALAIN JOCARD / POOL
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Διεθνή / Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Η Air India επιβεβαίωσε ότι 241 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή της πτήσης AI171, ενώ 20 και πλέον άνθρωποι έχασαν την ζωή του στα κτίρια που προσέκρουσε το αεροσκάφος πριν τυλιχθεί στις φλόγες
LIFO NEWSROOM