Λαφαζάνης εναντίον ΗΠΑ

Λαφαζάνης εναντίον ΗΠΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη στην προτροπή των ΗΠΑ μέσω του Συντονιστή Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων των ΗΠΑ να μην προχωρήσει η χώρα στην συμφωνία για το ρωσικό αγωγό Greek Stream.

Μάλιστα ο κ. Άμος Χοχστάιν, μιλώντας σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας κάλεσε τους κύπριους να πιέσουν την Ελλάδα να μην προχωρήσει στη συμφωνία με τη Μόσχα. «Αντιμετωπίζουμε μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να προωθεί τον αγωγό για την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, θα είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης», δήλωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Χοχστάιν είχε επισκεφθεί το Μάιο τη χώρα μας και είχε συστήσει στην κυβέρνηση να παραμείνει προσηλωμένη στον ΤΑΡ που θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαιτζάν.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κατηγόρησε τον αμερικανό αξιωματούχο ότι οι δηλώσεις του για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον σχεδιαζόμενο αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου είναι προκλητικές και σχεδόν απειλητικές.

Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται, ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος, συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM