Reuters: Εκλογές για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο

Reuters: Εκλογές για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
2

Οι εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο σημειώνει στο Ρόιτερς ο αρθρογράφος του Χιούγκο Ντίξον. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, καθώς τα σενάρια με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Ο Ντίξον αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει θα πρέπει να πάει σε συμφωνία που θα φέρει ρευστό παρότι δεν θα είναι εύκολη λόγω των πολλών σημείων διαφωνίας.

«Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια βραχυπρόθεσμη συμφωνία είναι εφικτή, θα υπάρχουν ακόμη τρία ερωτήματα: Θα καταφέρει ο Τσίπρας να πείσει τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την συμφωνία; Πως θα χρηματοδοτηθεί η Αθήνα ενώ εργάζεται το καλοκαίρι για μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές της; Είναι έτοιμες οι δυο πλευρές-Ελλάδα και πιστωτές- για μια πολυετή συμφωνία που θα απαιτεί και άλλες μεταρρυθμίσεις και πιθανώς πάνω από 50 δισ. σε νέα δάνεια; Μια εκ νέου προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βραχυπρόθεσμη συμφωνία και μετά εκλογές. Συμφωνώ. Αυτοί οι μήνες πρέπει να έπεισαν τον Τσίπρα ότι με τους ιδεοληπτικούς μετασταλινολαϊκιστες, τη αρωγή των καμμένων που ψεκάζονται, δουλειά δε γίνεται. Όχι γιατί ένα άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός, ούτε γιατί πέταξε στα σκουπίδια ιδεολογίες χρόνων. Απλά γιατί πρέπει να του έγινε σαφές ότι η πραγματικότητα έχει τους δικούς της όρους, το δικό της χρονοδιάγραμμα και τις δικές της λύσεις. Ο Πρωθυπουργός αποδείχτηκε ευχάριστη έκπληξη. Πατά στη γη, προσαρμόζεται, μπορεί να κάνει συμφωνίες και να βρει λύσεις. Ας ξεφορτωθεί τα βαρίδια της παλαβομάρας και ας προχωρήσει με πιο άξιους. Οι οποίοι δεν είναι ανάγκη να είναι από τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, σώνει και καλά. Αλλαγές δε θέλουμε; Ιδού!