Στην Αθήνα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια

Στην Αθήνα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
1

Φτάνει σήμερα στην Αθήνα η τεχνική ομάδα των θεσμών που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Χθες στη διάρκεια της 8ωρης συνεδρίασης του Brussels Group-όπως ονομάστηκε το θεσμικό σχήμα που θα αντικαταστήσει την Τρόικα-αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το σχήμα των Βρυξελλών θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όταν χρειάζεται  θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. 


Από την πλευρά των θεσμών, οι πληροφορίες θέλουν να συμμετέχουν στο Brussels Group ως εκπρόσωπος της Κομισιόν ο Ντέκλαν Κοστέλο, ως εκπρόσωπος της ΕΚΤ ο Ράσμους Ρίφερ (ο οποίος αντικατέστησε τον Κλάους Μαζούχ) και το ΔΝΤ να εκπροσωπεί ο Ρίσι Γκογιάλ.

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους αλλά οι συναντήσεις τους με εκπροσώπους των υπουργείων είναι πιθανό να γίνονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενταξει αφου θα συναντηθουν σε ξενοδοχειο τοτε ολα αλλαξανε! Ηρθε η ελπιδα! Πρωτη φορα τοσο υποκριτικα αριστερα!Α ρε νεοελληνα ποσο κουτοχορτο θα φας ακομα?