Φλαμπουράρης: Οικογενειακό αφορολόγητο 500.000 ευρώ για τον νέο Φόρο Ακινήτων

Φλαμπουράρης: Οικογενειακό αφορολόγητο 500.000 ευρώ για τον νέο Φόρο Ακινήτων Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

Στον νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει η επεξεργασία του νέου φόρου και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τα όρια για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία να τα πάμε για την οικογένεια κάτω από τις 500.000 με αναθεωρημένες τις αντικειμενικές αξίες». Όπως είπε, ο ανώτατος συντελεστής της κλίμακας του νέου φόρου δεν θα είναι πάνω από 2%.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες επισήμανε ότι «δεν μπορούμε οριζόντια να τις κατεβάσουμε, πρέπει να γίνει με ζώνες» και «αυτό θα καθυστερήσει λίγο».

Για την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ είπε «θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες για να φτιαχτεί, δεν το βλέπω νωρίτερα για τον Μάιο, Ιούνιο».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM