Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη για συμβιβασμό με την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη για συμβιβασμό με την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Πίεση προς τους ηγέτες της ευρωζώνης προκειμένου να συμβιβασθούν με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ασκούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

To δημοσίευμα αναφέρει πως οι φόβοι για παγκόσμια βλάβη της οικονομίας όσο η αντιπαράθεση παρατείνεται προβληματίζει την Αμερική.

Το αθηναϊκό πρακτορείο αναφέρει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη. Αντίστοιχες επισημάνσεις αναμένεται να γίνουνκαι στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Μπ. Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγ. Μέρκελ, αναφέρουν οι Financial Times.

Η άσκηση πίεσης από τις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη σκληροπυρηνική στάση που υιοθετεί κυρίως η Γερμανία, αλλά και άλλα μέλη της ευρωζώνης. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν για την πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα να οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM