Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι επιχειρήσεις με τζίρο ως 10.000 ευρώ

Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι επιχειρήσεις με τζίρο ως 10.000 ευρώ Facebook Twitter
1

Μέσα στο χθεσινό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, υπήρξε και η πρόταση για την απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής ΦΠΑ για όσες επιχειρήσεις έχουν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ το χρόνο.

Με αφορμή την ψήφιση της ρύθμισης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το Υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτή μια πολύ σημαντική σύσταση του ΟΟΣΑ, η οποία αφαιρεί ένα μεγάλο διοικητικό βάρος από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Η στρατηγική και οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων έχει αρχίσει και αποδίδει. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαλείφουμε ένα διοικητικό βάρος που κόστιζε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 115.000.000 ευρώ το χρόνο. Άλλωστε, το κόστος της γραφειοκρατίας βαραίνει πάντα δυσανάλογα τις μικρές επιχειρήσεις, τις νέες επιχειρήσεις, αυτές για τις οποίες όλοι ελπίζουμε ότι θα σηματοδοτήσουν τη νέα αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μας».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σωστο μετρο αλλα τα 10.000 ευρω σαν οριο ειναι απλα αστειο. Θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον το διπλασιο αν θελουμε να πουμε πως πραγματικα θα βοηθησει μεγαλη μεριδα των επιχειρησεων.