Τα βρετανικά μουσικά charts θα συμπεριλάβουν τις υπηρεσίες streaming

Τα βρετανικά μουσικά charts θα συμπεριλάβουν τις υπηρεσίες streaming Facebook Twitter
0

Για περισσότερα από 60 χρόνια τα εβδομαδιαία μουσικά charts της Μ. Βρετανίας καθορίζονταν με βάση τους δίσκους -και αργότερα τα CD- που αγόραζε ο κόσμος.

Όμως από τις 6 Ιουλίου, τα πράγματα αλλάζουν για την επιδραστική βρετανική υπηρεσία μέτρησης αφού, σύμφωνα με το BBC, θα περιλαμβάνει στις μετρήσεις της και υπηρεσίες streaming μουσικής, όπως το spotify σε μια προσπάθεια να απεικονίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις μουσικές προτιμήσεις του κοινού.

Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα έχει αντίκτυπο ακόμα και στον τρόπο που απονέμονται οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι.

Τα επίσημα βρετανικά charts θα συμπεριλαμβάνουν μετρήσεις από το Spotify, το Deezer, το Napster και αρκετές ακόμα μουσικές υπηρεσίες on demand συνυπολογίζοντας τις προτιμήσεις τόσο των free, όσο και των επί πληρωμή συνδρομητών.

Για να αντικατοπτρίσει τη διαφορά «βαρύτητας» μεταξύ της αγοράς και του στριμαρίσματος μουσικής, η υπηρεσία έχει ορίσει ότι 100 online streams θα ισοδυναμούν με την αγορά ενός single.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η Telegraph, η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική των μεγάλων αλλαγών στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και της μεγάλης απήχησης των εναλλακτικών τρόπων ακρόασης και κατανάλωσης της μουσικής. Μια κίνηση που τυγχάνει της υποστήριξης των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών του κόσμου.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FDA COVID-19 ΕΜΒΟΛΙΑ

Τech & Science / O FDA εμπόδισε τη δημοσίευση ερευνών σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλια κατά της Covid-19 ήταν ασφαλή

Οι επιστήμονες του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων & Φαρμάκων και συνεργάτες που ασχολούνται με την επεξεργασία δεδομένων εξέτασαν εκατομμύρια ιατρικά αρχεία ασθενών για μελέτες που αποσύρθηκαν πριν από τη δημοσίευσή τους
THE LIFO TEAM
Η γενιά της πανδημίας ψάχνει την πρώτη της δουλειά στην εποχή της AI

Τech & Science / Η γενιά της πανδημίας ψάχνει την πρώτη της δουλειά στην εποχή της AI

Η γενιά που τελείωσε το σχολείο μέσα από οθόνες ψάχνει τώρα την πρώτη της δουλειά σε μια αγορά που αλλάζει από την τεχνητή νοημοσύνη. Στην Ελλάδα της επισφάλειας, των χαμηλών μισθών και της καθυστερημένης ανεξαρτησίας, το πρώτο σκαλοπάτι της καριέρας μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ
THE LIFO TEAM
Οι εκδότες μηνύουν τη Meta για τα βιβλία που «τάισαν» την τεχνητή νοημοσύνη της

Τech & Science / Οι εκδότες μηνύουν τη Meta για τα βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη της

Πέντε μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι και ο συγγραφέας Σκοτ Τάροου κατέθεσαν αγωγή κατά της Meta και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι εκατομμύρια βιβλία και επιστημονικά άρθρα χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια για την εκπαίδευση του Llama
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τech & Science / Ο κόσμος «απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία καθώς οι χώρες δεν συμφωνούν σε δεδομένα και εμβόλια

Η διεθνής συνθήκη του ΠΟΥ για τις πανδημίες παραμένει ανολοκλήρωτη, με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ να τονίζει ότι η επόμενη πανδημία είναι «ζήτημα χρόνου και όχι πιθανότητας»
THE LIFO TEAM
ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Άνδρας απέκτησε σπέρμα από ιστό που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί

Αν και συχνά σώζουν ζωές σε παιδιά με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες, θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη υπογονιμότητα
THE LIFO TEAM
Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM