Κέρι: Να γυρίσει ο Σνόουντεν, αν είναι άνδρας

Κέρι: Να γυρίσει ο Σνόουντεν, αν είναι άνδρας Facebook Twitter
4

Την επιθυμία του να επιστρέψει στις ΗΠΑ εξέφρασε ο Έντουαρντ Σνόουντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε από ξενοδοχείο της Μόσχας στο NBC. Στη συνέντευξη ο Σνόουντεν δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά ότι αν χρειαστεί θα παρατείνει την παραμονή του στη Ρωσία.


"Αν θα μπορούσα να πάω οπουδήποτε στον κόσμο, ο τόπος αυτός θα ήταν η πατρίδα μου", δήλωσε.

 Το σχόλιο στις δηλώσεις του πρώην πράκτορα της NSA που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών από την υπηρεσία στην οποία εργαζόταν, ήρθε από τον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ο οποίος τον κάλεσε να επιστρέψει από τη Ρωσία στην πατρίδα του, αν είναι «άνδρας» και «πατριώτης».

«Αν πιστεύει στην Αμερική, θα πρέπει να εμπιστεύεται το αμερικανικό δικαστικό σύστημα» είπε ο Κέρι. «Μπορούμε να τον βάλουμε σε ένα αεροπλάνο από σήμερα. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν επιστρέψει», δήλωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι αυτό θα έκανε κάθε πατριώτης και κατηγόρησε τον Σνόουντεν ότι «κατέφυγε στη Ρωσία, μια αυταρχική χώρα και λέει απλώς ότι προσπαθεί να μεταβεί στην Κούβα». «Αυτό τι σημαίνει; Οτι πρόδωσε την πατρίδα του» είπε ο Κέρι.

Ο Σνόουντεν καταζητείται στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM