Καίγεται η Καλιφόρνια

Καίγεται η Καλιφόρνια Facebook Twitter
1

Για ακόμα μια φορά η Πολιτεία της Καλιφόρνια πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές και μάλιστα σχετικά νωρίς στην επικίνδυνη σεζόν, γεγονός όχι και τόσο συνηθισμένο.

Οι αρχές ζήτησαν από 20.000 κατοίκους κοντά στο Σαν Ντιέγκο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Τρίτη το βράδυ. Την Τετάρτη εκκενώθηκε στρατιωτική βάση στο Καμπ Πέντλετον όπου υπάρχουν και αποθήκες πυρομαχικών. Άλλοι 11.000 ιδιοκτήτες σπιτιών στο Καρλσμπαγκ αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. Ένας μεγάλος οδικός άξονας έκλεισε, προκαλώντας περαιτέρω σύγχυση και ταλαιπωρία. 

Σύμμαχος των πυρκαγιών η πολύ υψηλή θερμοκρασία που σε πολλές περιοχές της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες, ξεπερνά τους 38 βαθμούς κελσίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM