Στα 9,1 δισ. ευρώ οι συντάξεις το α' τρίμηνο του 2014

Στα 9,1 δισ. ευρώ οι συντάξεις το α' τρίμηνο του 2014 Facebook Twitter
1

Στα 9,1 δισ. ευρώ έφθασε η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις στο α' τετράμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Ήλιος" του υπουργείου Εργασίας.

Ο αριθμός των συνταξιούχων ανήλθε ον Απρίλιο σε 2.645.672 και ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων σε 4.452.117 εκ των οποίων οι 10.492 καταβλήθηκαν σε υπηκόους άλλων χωρών. Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Απρίλιο ήταν 2,3 δισ. ευρώ.

O συνολικός αριθμός των επιδοματούχων ανέρχεται σε 161.644, και ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 170.293. Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 54.296.330 εκ ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο τετράμηνο του 2014 ανέρχεται σε 219.140.967 εκ ευρώ.

O υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη κινείται στους προγραμματισμένους στόχους του κρατικού προϋπολογισμού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM