Με εξέταση αίματος θα εντοπίζεται καρκίνος στον πνεύμονα

Με εξέταση αίματος θα εντοπίζεται καρκίνος στον πνεύμονα Facebook Twitter
0

Ερευνητές της Cleveland Clinic κατάφεραν να εντοπίζουν, μέσω εξέτασης αίματος, αν ο ασθενής έχει καρκίνο στον πνεύμονα, και μάλιστα, γρηγορότερα από τις συμβατικές εξετάσεις.

Η εξέταση, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, μπορεί να εντοπίζει τον καρκίνο έγκαιρα, μέσω μιας συγκεκριμένης μορφής λιπαρών οξέων και των μεταβολιτών τους, που λειτουργούν ως βιοδείκτες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με αυτή την εξέταση θα μπορεί να εντοπίζεται επίσης αν ο ασθενής έχει καρκίνο στον προστάτη, ενώ θα ελέγχεται και αν η ασθένεια έχει «υποτροπιάσει».

Η νέα εξέταση αίματος παρουσιάστηκε σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, και απ' ότι είπαν είναι ένα σημαντικό βήμα στον εντοπισμό, και την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο, στο μέλλον να εντοπίζονται μέσω αυτής, όλες οι μορφές του καρκίνου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM