Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Facebook Twitter
0

Update 21.35: Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε κτήριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον. Την ανακοίνωση για τον αριθμό των θυμάτων έκαναν ο δήμαρχος της πόλης σε κοινή συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νεκρός είναι ένας από τους (πιθανόν δύο) δράστες.


Toυλάχιστον 4 νεκροί και περισσότεροι από 10 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός επίθεσης που εξαπέλυσε ένοπλος σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όλα ξεκίνησαν στις 8.20 το πρωί (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Θαλάσσιων Συστημάτων του Ναυτικού στην λεωφόρο Isaac Hull Avenue.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η αστυνομία με το FBI ξεκίνησαν να σαρώνουν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη. Προειδοποίησαν μάλιστα τους περίπου 3.000 εργαζόμενους στο κτίριο να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο, γιατί δεν γνώριζε κανείς που βρισκόταν ο δράστης.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Πολεμικό Ναυτικό: «πολλοί τραυματίες»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό, έκανε λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε πως αξιωματικός του Ναυτικού, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε πως ο δράστης του έχει «περιοριστεί», χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Όπως μετέδωσαν στα ρεπορτάζ τους τα αμερικανικά ΜΜΕ,  ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.

Συγκεχυμένες πληροφορίες

 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης πιθανότατα να βρίσκεται οχυρωμένος στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA) στο σημείο δηλαδή που σημειώθηκε το περιστατικό.

Άλλος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού πάλι, έλεγε πως οι δράστες είναι περισσότεροι από ένας, αναφορά που επικυρώνει και η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, που έγραφε πως οι δράστες είναι τρεις, ένας εκ των οποίων φορά στρατιωτική στολή.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο «Ρόναλντ Ρείγκαν» της Ουάσινγκτον

 

Εξαιτίας του περιστατικού, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρείγκαν» της Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο, εκπρόσωπο του αεροδρομίου, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Διεθνή / Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Ο Τραμπ επιδιώκει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έναν ενισχυμένο ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ ο μπιν Σαλμάν θέλει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει τη Σαουδική Αραβία και να ασκήσει περιφερειακή εξουσία
LIFO NEWSROOM
Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Ο Ερντογάν δήλωσε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου για την άρση των κυρώσεων κατά της Δαμασκού είναι ιστορικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM
Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM