Βενεζουέλα: Συνεχίζονται τα προβλήματα από το μπλακ άουτ

Βενεζουέλα: Συνεχίζονται τα προβλήματα από το μπλακ άουτ Facebook Twitter
0

Η λέξη «χάος» δεν μπορεί να περιγράψει επαρκώς την κατάσταση στους δρόμους του Καράκας, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Βενεζουέλας από το πρωτοφανή κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης.

Για τον Νικολάς Μαδούρο πρόκειται για συνωμοσία της αντιπολίτευσης.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έγινε μία πρόβα τζενεράλε για ένα ηλεκτρονικό πραξικόπημα εναντίον του λαού της Βενεζουέλας. Δεν έχω καμία αμφιβολία» υποστήριξε ο Νικολάς Μαδούρο.

Σε ποσοστό 70% του συνόλου της χώρας παρατηρούνται έντονα προβλήματα.

Αρκετοί πολίτες πάντως εμφανίστηκαν δύσπιστοι στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Βενεζουέλας, θεωρώντας ότι όλα οφείλονται στην οικονομική δυσπραγία.

«Περιμέναμε μία ώρα για να βγούμε από το μετρό, που ήταν μέσα στη σήραγγα. Πρόκειται για τρανή απόδειξη της κατάστασης, που επικρατεί στη χώρα, όσον αφορά στον ηλεκτρισμό, στον οποίον ούτε συντήρηση γίνεται αλλά ούτε κι επενδύσεις» αναφέρει ο Φράνκλιν Ουρμπίνα, κάτοικος στο Καράκας.

Προτεραιότητα στην απόπειρα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης δόθηκε στο Καράκας και κυρίως στο δίκτυο συγκοινωνιών, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM