Μοναδικός Jay-Z

Μοναδικός Jay-Z Facebook Twitter
2

 

O Jay-Z είναι πολύ μπροστά, είναι θεός.

Είναι καλός, πολύ καλός μουσικός παραγωγός. Είναι τολμηρός μουσικός. Εχει παντρευτεί την Μπιγιονσέ αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε στο τέλος.

Εμαθε χιπ χοπ στον Μπαράκ Ομπάμα κι έντυσε με χιπ-χοπ τον Γκάτσμπι. Και τα δύο με μεγάλη επιτυχία. Μόλις προχθές η τόλμη του προχώρησε ακόμα παραπέτα: έκανε μια περφόρμανς στη γκαλερίr "Pace" της Νέας Υόρκης, με ένα βίντεο διάρκειας 6 ωρών για το καινούργιο του τραγούδι "Picasso Baby". Εμπνεύστηκε την περφόρμανς -λέει- από μια αντίστοιχη δημιουργία της Μαρίνα Αμπράμοβιτς με τίτλο "Artist Is Present" την οποία παρουσίασε το 2010 στο ΜΟΜΑ. Εκείνη τότε είχε σταθεί 736 ώρες απέναντι στο κοινό.

The artist is present

 

Και δεν είναι μόνο ο Πικάσο και η Αμπράμοβιτς που τον ενέπνευσαν. Το βίντεό του είχε αναφορές στον Μαρκ Ρόθκο, τον Τζεφ Κουνς, τον Φρανσις Μπέικον τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά, τον Αντι Γουόρχολ και τη Μόνα Λίζα. Σύντομα θα επανέλθει αφού σχεδιάζει ήδη ένα πρότζεκτ που θα λέγεται "Six pieces of art" και το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους παραπάνω. Το "Baby Picasso", άλλωστε, ήταν το πρώτο μέρος αυτής της ενδιαφέρουσας σειράς που σκηνοθετεί ο Μαρκ Ρόμανεκ.

Φυσικά η Μαρίνα Αμπράμοβιτς ήταν παρούσα. Και όταν οι δυο τους συναντήθηκαν μετά το δρώμενο έγινε η νύχτα μέρα από τα φλας και τις ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Βλέπετε ο Jay-Z επέτρεψε σε όλους τους παρόντες που πλημμύρισαν το σύμπαν να καταγράφουν με ό,τι μέσο θέλουν.

Επόμενη είδηση: Πρόσφατα αγόρασε το πορτρέτο του Μπασκιά "Holy Grail" που φιλοτέχνησε ο Swizz Beatz. "Ο Μπασκιά και ο Γουόρχολ είναι οι μούσες μου" είπε. "Και το σπίτι μου θέλω να είναι σαν μουσείο".

Είναι θεός ο Jay-Z. Και πήγε και παντρεύτηκε τη Μπιγιονσέ. Τη νοικοκυρά καριέρας. Την άτολμη. Που είναι καθρέφτης, τακούνι, ένα μωρό αγκαλιά και έξω από την πόρτα. Κι άντε μετά βρε Jay Z να καλέσεις σπίτι σου την Μαρίνα Αμπράμοβιτς να μιλήσετε για τέχνη. Γκρρρ....


Και για του λόγου του αληθές, αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που ανέβασε η Μπιγιονσέ στο λογαριασμό της στο Instagram.

 

 

Η απόλυτη πλήξη

 

*****

 

 

Μουσική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Fíglio Böler: «Η bass culture είναι για όλους, δεν έχει κάτι να αποδείξει»

Μουσική / Ένας 22χρονος φέρνει ξανά την κουλτούρα του μπάσου στην πόλη

Ο νεαρός μουσικός παραγωγός Fíglio Böler βρίσκεται πίσω από το Bass Asylum, ένα νέο event που έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία με τη βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα Keep Hush, και έχει στόχο την αναβίωση της bass κουλτούρας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

σχόλια

2 σχόλια